Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor er menn puppegale

Ny teori ser til barndommen.

BARMFAGER: Mad Men-stjerna, skuespiller Christina Hendricks, poserer villig til fotografen under Emmy-prisen forrige helg. Hendricks er kjent som sekretæren og senere partneren, Joan Harris, i den populære serien som omhandler reklamebransjen på 60-tallet. Hun er også kjent for sine fyldige former. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB scanpis
BARMFAGER: Mad Men-stjerna, skuespiller Christina Hendricks, poserer villig til fotografen under Emmy-prisen forrige helg. Hendricks er kjent som sekretæren og senere partneren, Joan Harris, i den populære serien som omhandler reklamebransjen på 60-tallet. Hun er også kjent for sine fyldige former. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB scanpis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Professor Larry Young er professor i psykiatri ved Emory University i Atlanta i USA.

Mannen tror nå han har funnet ut hvorfor nesten alle menn digger kvinnebryster. Han tror fascinasjonen stammer fra da menn var gutter.

Young studerer vårt nevrologiske grunnlag for kompleks sosial adferd. Teorien hans, som er gjengitt av blant annet det anerkjente forskningsnettstedet livescience.com, går ut på at menneskets evolusjon har utnyttet en eldgammel nevral krets som opprinnelig var til for å styrke båndet mellom mor og barn under amming, som jo kjent utføres på kvinnens bryster.

Nå for tida bruker hjernen denne kretsen til å styrke båndet mellom par også, hevder professor Young. Resultatet er at menn, akkurat som babyer, simpelt hen elsker bryster, ifølge puppeprofessoren.

Når kvinners brystvorter stimuleres under amming, flommer hormonet oxytocin til hjernen, noe som får mammaene til å fokusere sin oppmerksomhet og lyst til ammejobben og babyen. Men, ifølge Youngs teori, gjelder ikke dette bare for spedbarn. Professoren mener å vite at når kvinnens sex-partner stimulerer hennes bryster, utløser også dette oxytocin i hjernen. Men i denne settingen får hormonet kvinnen til å fokusere på sex-partneren, hevder Young i teorien.

Med andre ord kan menn gjøre seg mer attraktive når de stimulerer kvinners bryster under forspillet og under sex-akten. Evolusjon har gjort at menn ønsker å gjøre dette, skisserer psykiatriprofessoren, som nå også har fått publisert en bok om emnet.

Larry Young og medforfatter Brian Alexander har også fått lov til å presentere sin teori i en blogg hos Huffington Post.

Det umiddelbare motargumentet som pekes på i artikkelen hos livescience.com kommer fra en antroplog som heter Fran Mascia-Lees. Hun har studert evolusjonens betydning for brystene og sier at noe som ikke rimer med Youngs teori er det faktum at ikke alle menn finner pupper attraktive.

- Hva med de kulturelle forskjellene? spør hun, og viser til at i noen afrikanske kulturer skjuler ikke kvinnene brystene og at menn derfor finner dem mer hverdagslige enn spennende og attraktive.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media