Kim Jung-nam skal være henrettet

Derfor falt storebroren i unåde hos Kim Jong-un

Egentlig var det Kim Jong-nam som var den utvalgte arvtakeren i Nord-Korea.

2001: Kim Jong-nam ble aldri Nord-Koreas leder, da faren døde. Nå skal han ha blitt henrettet. Foto: AP Photo/Isuo Inouye / NTB Scanpix
2001: Kim Jong-nam ble aldri Nord-Koreas leder, da faren døde. Nå skal han ha blitt henrettet. Foto: AP Photo/Isuo Inouye / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kim Jong-nam huskes best for den famøse episoden da han prøvde å komme seg til Disneyland i Tokyo med dominikansk pass. Siden skulle rykter om gambling, alkoholisme og playboy-image forklare hvorfor han som eldstesønn ikke ble funnet egnet som Nord-Koreas fremtidige leder, da faren Kim Jong-il døde i 2011.

Sannheten er at det kan være helt andre forklaringer på at Kim Jong-nam nå skal ha blitt henrettet. Han var alltid dømt til å bli en outsider og fikk seg etter hvert feil venner.

Tirsdag kveld sier en ikke-navngitt amerikansk regjeringskilde at de mener å vite at det er nordkoreanske agenter som står bak henrettelsen av Kim Jong-uns halvbror, melder Reuters.

Sønn av elskerinne

Egentlig gikk det galt fra fødselen av. Eller strengt tatt før det. Kim Jong-nam var nemlig resultatet av en affære mellom Kim Jong-il og Song Hye-rym.

Hun var en av Nord-Koreas ledende skuespillere.

Kim Jong-il var landsfaderen Kim Il-sungs eldstesønn, som nå gikk i lære hos pappa for å lære om styre og stell i den totalitære ettpartistaten. Kim Jong-il var også kjent for å være en stor filmentusiast, og det var sånn de møttes på slutten av 1960-tallet, da han begynte å henge på filmstudioene i Pyongyang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer