Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor får de ikke holde foredrag i kirka

Biskopen forklarer hvorfor «The Princess and the Shaman»-foredraget ikke vil bli arrangert i St. Petri kirke i Stavanger.

KJÆRESTER: Prinsesse Märtha Louise bekreftet på Instagram søndag at hun har funnet kjærligheten med sjamanen Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix
KJÆRESTER: Prinsesse Märtha Louise bekreftet på Instagram søndag at hun har funnet kjærligheten med sjamanen Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag ble det klart at biskopen i Stavanger bispedømme har besluttet at prinsesse Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett likevel ikke får holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger.

- Det er kommet fram så mye nytt i media som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sa biskop Anne Lise Ådnøy til TV2, som omtalte saken først.

- Det handler om opplysninger som jeg har fått de siste dagene, sier biskop Anne Lise Ådnøy i Stavanger bispedømme til Dagbladet. Opplysningene stammer både fra nyhetene og fra andre kilder, sier hun.

- Uforenelig

En stor del av årsaken til at biskopen nå snur, handler om hvordan Durek møter og behandler syke mennesker.

- Jeg tenker at det kanskje er noe i hvordan han møter syke mennesker på, som er uforenelig med den måten vi som kirke ønsker å møte syke mennesker. Vi ønsker å møte med dem med omsorg uten prislapp. Vi ønsker å hjelpe folk som står i slike situasjoner.

BISKOP: Anne Lise Ådnøy blir vigslet til ny biskop i Stavanger bispedømme søndag 17. mars i år. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
BISKOP: Anne Lise Ådnøy blir vigslet til ny biskop i Stavanger bispedømme søndag 17. mars i år. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Hun presiserer at Stavanger bispedømme verken er arrangør eller utleier i forbindelse med foredraget. Biskopen har tatt beslutningen, og har gitt beskjeden videre til menighetsrådet som er utleier.

Tidligere i ettermiddag fortalte Durek til TV2 at han var skuffet over biskopens avgjørelse. Durek mener det vitner om uvitenhet at han ikke får lov til å snakke i kirken på grunn av sladder.

- Hvem som helst kan skrive hva som helst på nettet, si at jeg sa noe, og få folk til å tro på det. Det blir bare rot, sier han til TV2.

- Han står jo fritt til å kommentere, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene her, sier biskop Ådnøy til Dagbladet.

«SJAMAN»: Durek Verrett (44) er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

«Begavet healer»

Verrett har vært gjenstand for kritikk og kontrovers. Selv beskriver Durek seg som en «spirituell guide» og en «begavet healer» på sin egen hjemmeside. Videre står det at han bruker «gammel åndelig visdom kombinert med tiår med dedikert studie og praksis for å bidra til å bringe suksess, lykke og helbredelse inn i folks liv».

De «spirituelle» øktene er derimot ikke gratis. Da Sunday Times møtte 44-åringen i London i 2017 opplyste avisa at møtene med Verrett koster 300 pund i timen, noe som tilsvarer om lag 3400 norske kroner etter dagens kurs. Kjendisklienter og verdensturneer til tross - penger er han ikke interessert i å snakke om.

- Det vil jeg ikke prate om. Penger er ikke viktig for meg, har Verrett, som tidligere bodde blant kjendis-palassene i Hollywood Hills-området, uttalt til svenske Kit.

44-åringen har tidligere uttalt at han kan «snu atomer» og «bokstavelig talt redusere alder». Han har også uttalt at leukemi, altså blodkreft, handler om «ubalanse i skjelettet».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!