Derfor får de ikke holde foredrag i kirka

Biskopen forklarer hvorfor «The Princess and the Shaman»-foredraget ikke vil bli arrangert i St. Petri kirke i Stavanger.

KJÆRESTER: Prinsesse Märtha Louise bekreftet på Instagram søndag at hun har funnet kjærligheten med sjamanen Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix
KJÆRESTER: Prinsesse Märtha Louise bekreftet på Instagram søndag at hun har funnet kjærligheten med sjamanen Durek Verrett. Foto: Daryl Henderson / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ettermiddag ble det klart at biskopen i Stavanger bispedømme har besluttet at prinsesse Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett likevel ikke får holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger.

- Det er kommet fram så mye nytt i media som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sa biskop Anne Lise Ådnøy til TV2, som omtalte saken først.

- Det handler om opplysninger som jeg har fått de siste dagene, sier biskop Anne Lise Ådnøy i Stavanger bispedømme til Dagbladet. Opplysningene stammer både fra nyhetene og fra andre kilder, sier hun.

- Uforenelig

En stor del av årsaken til at biskopen nå snur, handler om hvordan Durek møter og behandler syke mennesker.

- Jeg tenker at det kanskje er noe i hvordan han møter syke mennesker på, som er uforenelig med den måten vi som kirke ønsker å møte syke mennesker. Vi ønsker å møte med dem med omsorg uten prislapp. Vi ønsker å hjelpe folk som står i slike situasjoner.

Hun presiserer at Stavanger bispedømme verken er arrangør eller utleier i forbindelse med foredraget. Biskopen har tatt beslutningen, og har gitt beskjeden videre til menighetsrådet som er utleier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer