Derfor fikk «Skrue» 725 000 kroner i erstatning fra kommunen før jul

- Sier noe om hvorfor han har levd litt annerledes, sier forsvarer Øystein Storrvik.

FIKK ERSTATNING FRA KOMMUNEN: Den tidligere straffedømte og nå heleritiltalte Imran «Skrue» Saber (36), fikk i midten av desember 725 000 kroner i billighetserstatning fra Oslo kommune. - Vedtaket beskriver en del av hans oppvekst og bakgrunn som også er relevant for straffesaken, sier hans forsvarer Øystein Storrvik. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
FIKK ERSTATNING FRA KOMMUNEN: Den tidligere straffedømte og nå heleritiltalte Imran «Skrue» Saber (36), fikk i midten av desember 725 000 kroner i billighetserstatning fra Oslo kommune. - Vedtaket beskriver en del av hans oppvekst og bakgrunn som også er relevant for straffesaken, sier hans forsvarer Øystein Storrvik. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere straffedømte og nå heleritiltalte Imran «Skrue» Saber (36), fikk i midten av desember 725 000 kroner i billighetserstatning fra Oslo kommune.

Årsaken er hvordan han ble behandlet i fosterhjem som mindreårig, under barnevernets ansvar.

- Vedtaket beskriver en del av hans oppvekst og bakgrunn som også er relevant for straffesaken. Beskrivelsen sier litt om hvorfor han har gjort de valgene han har gjort i livet, sier Sabers forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til Dagbladet.

- Levde litt annerledes Saber skulle i dag ha vært på tiltalebenken i saken der han blant annet er tiltalt for grovt heleri av 4,4 millioner kroner fra han ennå var tenåring og fram til 2009. 

- Vi mener det er lovlig dekning for det aktuelle forbruket, men det er ikke tvil om at han har levd litt annerledes enn andre. Det er i denne sammenhengen erstatsningsvedtaket fra kommunen blir relevant, sier Storrvik.

Aktoratet i helerisaken har foreløpig ikke satt seg inn i erstatningssaken.

- Jeg er ikke kjent med innholdet, sier politiadvokat Asmund Riegels.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer