Gabby Petito (22) funnet drept:

Derfor finner de ikke Brian Laundrie

Søket etter Brian Laundrie, forloveden til Gabby Petito (22), går nå inn i en ny uke og myndighetene ser ikke ut til å være i nærheten av å finne ham.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert

Brian Laundrie (23) er som sunket i jorda etter hans forlovede, Gabby Petito, ble funnet død. Han har nå vært savnet i over to uker.

Laundrie er siktet for å benytte seg av to bankkontoer som ikke tilhører ham selv i perioden mellom 30. august og 1. september.

Han er imidlertid ikke siktet i forbindelse med Gabby Petitos død, men omtales av politiet som «en person av interesse» i forbindelse med saken.

Det var 11. september at Petito ble meldt savnet, og åtte dager seinere ble hun funnet død i nasjonalparken Wyoming's Bridger-Teton. FBI mener at hun ble drept.

Hans foreldre, Chris og Roberta Laundrie, har helt siden sønnens forsvinning uttalt at de ikke vet hvor han er.

- Chris og Roberta Laundrie vet ikke hvor Brian er. De er bekymret for Brian og håper FBI kan finne ham, sa advokat Steven Bertolino på vegne av familien mandag, ifølge CNN.

Dro hjem uten Petito

Søket etter Laundrie fortsetter ettersom etterforskerne fortsatt prøver å finne ut av hva som skjedde med Petito og Laundrie da de var på en «road trip» på vestkysten i USA i sommer.

Paret publiserte jevnlig bilder av turen på sosiale medier, under emneknaggen #VanLife. Den siste posten ble publisert i slutten av august.

1. september returnerte Laundrie hjem til sine foreldre i North Port, Florida, uten Petito, ifølge politiet.

Han var hjemme i omtrent to uker før han forsvant, og foreldrene til Laundrie sier at de ikke har sett ham siden den 14. september.

LETEAKSJON: Politiet har satt i gang en massiv leteaksjon etter Brian Laundrie i Florida. Dette bildet er fra leteaksjonen den 24.september. Foto: North Port Police Department
LETEAKSJON: Politiet har satt i gang en massiv leteaksjon etter Brian Laundrie i Florida. Dette bildet er fra leteaksjonen den 24.september. Foto: North Port Police Department Vis mer

Tida er avgjørende

Flere eksperter har uttalt til CNN at tida er avgjørende i søket etter Laundrie. Klimaforholdene i Sør-Florida gjør det også ekstremt vanskelig for politiet å finne rettsmedisinske bevis.

- Tida er den ene tingen vi stadig kjemper mot i politiet, sier Bryanna Fox, en tidligere FBI-agent og førsteamanuensis ved avdeling for kriminologi ved University of South Florida, til CNN.

Da Laundries foreldre fortalte politiet at Laundrie var forsvunnet, hadde han allerede vært borte i tre dager. Foreldrene hevdet han hadde tatt turen til Carlton Reserve, et naturreservat nær familiens hjem.

En kilde nær familien sier til CNN at Laundrie dro fra hjemmet sitt uten telefon og lommebok.

Det faktum at Laundrie skal ha lagt igjen de to viktige elementene, kan bety at det er svært få digitale eller rettsmedisinske spor å gå etter for politiet, forklarer Fox.

Mobiltelefonen kunne ha hjulpet etterforskerne med å vite hvem han kommuniserte med og hvor han oppholdt seg, mens lommeboka hans kunne ha fortalt dem hvor han brukte penger, mener eksperten.

Tropiske forhold

Etterforskerne har lett etter Laundrie i reservatet foreldrene mente han hadde dratt til, men klimaforholdene i Sør-Florida gjør det vanskelig å finne rettsmedisinske bevis - eller eventuelle lik.

- Gjennom sommeren når luftfuktigheten er høy i Florida, kan et lik begynne å råtne på mindre enn fem til sju dager, sier Chris Boyer, administrerende direktør i leteorganisasjonen National Association for Search and Rescue (NASAR), til CNN.

På den måten kan man derfor miste mange rettsmedisinske bevis på kort tid.

- De tropiske forholdene er blant de mest ødeleggende for rettsmedisinske bevis. Sjansen for å finne bevis blir lavere for hver dag, så tiden er åpenbart avgjørende, sier Fox.

Til tross for at Laundrie nå har vært savnet i over to uker, mener Fox at det fortsatt er en sjanse for at politiet finner ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer