Ivanka Trump og Jared Kushner:

- Derfor flytter de barna

To uker før presidentvalget skal Ivanka Trump og Jared Kushner ha besluttet å flytte sine tre barn ut av den eksklusive jødiske privatskolen i Washington D.C.

BYTTER SKOLE FOR BARNA: Ekteparet Ivanka Trump og Jared Kushner bytter skole for sine tre barn. Flere medier hevder at årsaken er skolens smittevernregelement. Her er de avbildet ved Det hvite hus 15. spetember. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP / NTB
BYTTER SKOLE FOR BARNA: Ekteparet Ivanka Trump og Jared Kushner bytter skole for sine tre barn. Flere medier hevder at årsaken er skolens smittevernregelement. Her er de avbildet ved Det hvite hus 15. spetember. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da faren ble innsatt som landets 45. president i januar 2017, tok Ivanka Trump med seg ektemannen, Jared Kushner, og deres tre barn til hovedstaden Washington D.C.

Der har begge hatt framtredende stillinger i Donald Trumps administrasjon, som rådgivere i presidentens innerste sirkel.

Samtidig har parets tre barn har gått på en eksklusiv jødisk privatskole i Washington.

Nå har paret besluttet å flytte barna til en ny skole. Årsaken, hevder flere medier, er at de ikke følger skolens smittevernregelement.

- Fulgte ikke reglene

Det var Jewish Telegraphic Agency som først meldte om at paret har besluttet å bytte skole for barna Arbelle, Joseph og Theodore. Ifølge nyhetsbyrået skal beslutningen skal ha vært tatt to uker før presidentvalget.

En talsperson ved skolen Milton Gottesman Jewish Day School, sa i en offisiell uttalelse onsdag at det er paret selv som valgte å flytte barna.

Tre foreldre ved skolen har imidlertid uttalt anonymt til nyhetsbyrået at årsaken er at Trump/Kushner-paret nektet å følge skolens smittevernreglement.

MED BARNA: Ivanka Trump og ektemannen avbildet i det de er i ferd med å gå om bord i Air Force One sammen med sine to eldste barn Arabella og Joseph i forkant av et av Trumps valgkamparrangementer 22. september. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
MED BARNA: Ivanka Trump og ektemannen avbildet i det de er i ferd med å gå om bord i Air Force One sammen med sine to eldste barn Arabella og Joseph i forkant av et av Trumps valgkamparrangementer 22. september. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer

Den kommende uka skal nemlig skolen gå i gang med vanlig innendørs skole etter å ha hatt en blanding av fjernundervisning og delvis utendørs undervisning i mindre kohorter over lengre tid.

I den anledning har skolen bedt familiene om å unngå samlinger hvor avstandsregler ikke blir overholdt og det ikke brukes munnbind - også på fritida. Dette for å unngå å få smitte inn på skolen.

Reglementet skal basere seg på råd fra det nasjonale smittevernbyrået, skriver nyhetsbyrået.

VISEPRESIDENT: USAs president Donald Trump ønsket eldste dattera Ivanka Trump som sin visepresidentkandidat under valget i 2016, ifølge ei ny bok. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer

- Stor bekymring

Reglementet skal ha kommet på plass i slutten av september, i ei tid da svært mange i Trump-administrasjonen ble smittet etter et arrangement ved Det hvite hus.

Smitteøkningen i byen ble ansett som bekymringsfull, og dette var ett av flere arrangementer hvor det var tydelig at smittevernreglene ikke ble overholdt.

PRESIDENTKAMPANJE: Her er Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner avbildet sammen med flere av presidentens nærmeste støttespillere under et av hans valgkamparrangementer i Michigan 2. november. Det skal ha vært før dette at paret besluttet å bytte skole for barna. Foto: Jeff Kowalsky / AFP / NTB
PRESIDENTKAMPANJE: Her er Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner avbildet sammen med flere av presidentens nærmeste støttespillere under et av hans valgkamparrangementer i Michigan 2. november. Det skal ha vært før dette at paret besluttet å bytte skole for barna. Foto: Jeff Kowalsky / AFP / NTB Vis mer

Selv om Jared og Ivanka ikke selv skal ha vært til stede denne dagen, skal nettopp nominasjonsseremonien av høyesterettsdommeren Amy Coney Barrett i Rosehagen ved Det hvite hus ha utløst en stor bekymring ved skolen, ettersom minst tolv gjester ble smittet på arrangementet.

Blant disse var presidenten selv.

Under den første presidentdebatten 29. september ble også Trumps familie, deriblant Ivanka og Jared Kushner, avbildet uten munnbind i salen.

UTEN MUNNBIND: Det ble kraftig kritisert at Trumps familie tok av seg munnbindet under den første presidentdebatten 29. september. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB
UTEN MUNNBIND: Det ble kraftig kritisert at Trumps familie tok av seg munnbindet under den første presidentdebatten 29. september. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Vis mer

- Det ble da en bekymring for barnas sikkerhet, ettersom det var veldig tydelig at Kushner-familien ikke overholdt de offentlige smittevernrådene, sier en forelder til nyhetsbyrået.

Ifølge CNN skal mange andre foreldre ved skolen ha uttrykt bekymring for Kushner-familiens avslappede forhold til smittevernreglementet, og det ble også lagt merke til at de aldri gikk i karantene.

Dette selv om både presidenten selv, kona Melania og deres felles sønn, Barron Trump, fikk påvist viruset.

Andre foreldre hevder til CNN at skolen valgte å påpeke smittevernreglene til Kushner-paret uavhengig av tilbakemeldingene fra andre foreldre.

Uviss framtid

Pressetalsperson ved Det hvite hus, Carolina Hurley, verken bekrefter eller avkrefter at smittevernreglene er årsaken til parets beslutning.

- At anonyme kilder angriper en families beslutning om hva som er best for deres barn midt under en pandemi, er skammelig, sier hun til CNN, og legger til at familien ikke skylder noen en forklaring på valgene de tar omkring barnas utdannelse.

CNN understreker at ingen av de anonyme kildene har angrepet foreldreparet i sine uttalelser.

Selv om Trump selv lenge var motstander av å bruke munnbind, og også var en stor pådriver for at delstater skulle gjenåpnes til tross for pandemien, har Ivanka vært blant dem som oppfordret til bruk av munnbind.

MUNNBIND: Ivanka Trump og barna brukte munnbind da de ankom Kennedy Space Center. Ektemannen Jared Kushner lot være. Video: NTB Vis mer

Hva ekteparet skal gjøre etter 20. januar, da Biden offisielt blir innsatt som president, vites ikke. Ifølge The Guardian er det sannsynlig at Ivanka vil returnere til Trump Organization, og med det forlate hovedstaden til fordel for hjembyen New York.

Før den tid mangler imidlertid en vesentlig detalj, nemlig at Trump erkjenner valgnederlaget.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer