Derfor frykter PST terrorangrep mot Norge de neste 12 månedene

Sjefen for PST og E-tjenestens nye kontraterrorsenteret sier IS truer Norge både direkte og indirekte.

AVDELINGSDIREKTØR: Inger Haugland leder av PSTs kontraterrorsenter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AVDELINGSDIREKTØR: Inger Haugland leder av PSTs kontraterrorsenter. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): PST gikk i går ut og sa at det er økt terrorfare i Norge, særlig rettet mot politiet og forsvaret. PST anslo også at terrorfaren vil være høyere enn tidligere i de 12 neste månedene. Hvorfor akkurat 12 måneder?

- Vi har offentliggjort dette på bakgrunn av en etterretningsrapport. Det kan være en utfordring å oversette etterretningsspråk til godt norsk. Spørsmålene om sannsynlighet og tidsrommet lar seg godt forklare etterretningsfaglig, men er ikke like lett å forklare for de som ikke jobber med etterretning, sier Inger Haugland, avdelingsdirektør ved felles kontraterrorsenter, til Dagbladet.

Kontraterrorsenteret ble etablert i sommer for å styrke samarbeidet mellom PST og Etterretningstjenesten. Haugland kom fra stillingen som analytiker i PST.

Dårlige nyheter - De fleste etterretningsvurderinger angir hvilket tidsrom de gjelder for. Noen vurderinger gjelder for en uke, andre gjelder for et år, som denne. Det er en vurdering av mulige framtidige handlinger, og vi vet ikke sikkert hvordan det vil utvikle seg. Men det er relevant som et beslutningsgrunnlag for de som trenger å vite om de skal planlegge for at det kan skje en terrorhandling eller om det er mer sannsynlig at det ikke vil skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer