- Derfor fungerer ikke Høyres helsemodell

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) slår tilbake mot kritikken fra Høyre og Frp.

- BLIR IKKE FLERE LEGER AV PRIVAT TILBUD: Det mener helseminister Bjarne Håkon Hanssen. Han peker på at det heller de som kan betale - ikke de som trenger det mest, som får behandling først. Foto: STEINAR BUHOLM
- BLIR IKKE FLERE LEGER AV PRIVAT TILBUD: Det mener helseminister Bjarne Håkon Hanssen. Han peker på at det heller de som kan betale - ikke de som trenger det mest, som får behandling først. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre foreslo i dag å la alle pasienter velge fritt mellom private og offentlige sykehus for å stanse økningen i helsekøene. I følge forslaget skal staten ta regningen, uansett hva man velger, i motsetningen til i dag. Det vil ikke de rødgrønne ha noe av. - Det blir ikke flere leger og sykepleiere av at de ansettes på et privat sykehus. Legene får bare høyere lønn. Det er ikke sånn at arbeidsledige leger går rundt på gata. Derfor fungerer ikke Høyres helsemodell, sier helseminister Bjarne Håkon Hansen (Ap) om Høyre-forslag.

OverbehandlingHan frykter også overbehandling av pasienter.

- Dersom pengene skal følge pasienten i et slikt system vil det bety at belønningen for å operere blir stor. Jeg frykter det blir fristende for leger ved de private klinikkene å gi flere operasjoner. Ved en meniskskade blir det jo ikke noe penger uten en operasjon, sier Hanssen.

Det offentlige tilskuddet ved operasjoner på offentlige sykehus dekker bare under halvparten av kostnadene per inngrep.

Økende køStortingskandidat og leder av Oslo Høyre Michael Tetzschner reagerer på at 250 000 mennesker i dag venter i helsekø og setter det i sammenheng med at private helseforsikringer har økt kraftig de siste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer