Derfor går fire av fem nyttårsforsetter i vasken

Men fem råd funker, ifølge ny forskning.

MANGE MISLYKKES: Psykolog og forsker Dr. Richard Wiseman ved University of Hertfordshire har forsket på nyttårsforsetter. De fleste blir skuffet, konkluderer Wiseman. men det finnes også strategier som kan hjelpe deg med å lykkes. Foto JEANETTE LANDFALD/Dagbladet
MANGE MISLYKKES: Psykolog og forsker Dr. Richard Wiseman ved University of Hertfordshire har forsket på nyttårsforsetter. De fleste blir skuffet, konkluderer Wiseman. men det finnes også strategier som kan hjelpe deg med å lykkes. Foto JEANETTE LANDFALD/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det nærmer seg den tiden på året igjen da røyken skal stumpes, beltet skal strammes og nettpokerkontoen skal lukkes. Men de færreste lykkes med nyttårsforsettene. Det viser en studie fra University of Hertfordshire gjengitt i The Guardian.

Psykolog Richard Wiseman ledet forskningsopplegget, der 700 personer ble spurt om sine nyttårsforsetter, og sine strategier for å oppnå målene sine.

Forsettene varierte fra å kutte ned på fet mat og røyk, til å fullføre et studium eller å bedre et personlig forhold.

For 78 prosent av studieobjektene endte nyttårsforsettene med skuffelse.

SelvhjelpsguruerRåd fra selvhjelpsguruer er etter alt å dømme en oppskrift på å mislykkes, skal vi tro studien. De som feilet fokuserte på hvor ille det ville bli å feile, de nektet seg tingene de begjærte, fantaserte om suksess eller stolte på sin egen viljestyrke alene.

- Ideer som dette blir ofte anbefalt av selvhjelpseksperter, men våre resultater viser at de rett og slett ikke virker. Hvis du prøver å gå ned i vekt holder det ikke å henge opp et bilde av en modell på kjøleskapet, sier Wiseman til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer