Derfor går ikke Ropstad med FN-pinen

Det har brutt ut full kulturkrig om regjeringens bruk av pinen for FNs bærekraftmål. Men KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har sin helt egen grunn for ikke å bruke den.

SAMLER: Bård Hoksrud har kontoret på Stortinget fylt med pins. Som samler ønsker han ikke å være en moralist, men synes det er rart å gå med internasjonale symboler som FN's bærekraftsmål når Norge er i krise. Reporter: Jørgen Gilbrant / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skal regjeringens medlemmer gå med pinen for FNs bærekraftsmål på jakkeslaget mens Norge står med begge beina oppi coronakrisen?

Det er spørsmålet som har skapt mye debatt både i stortingskorridorene og i sosiale medier de siste dagene.

Kronprins Haakon, helseminister Bent Høie (H), kulturminister Abid Raja (V), Oslo-biskop Kari Veiteberg og statsminister Erna Solberg (H) har alle båret pinen i offisielle sammenhenger.

Kritikken mot bruken av pinen startet ifølge Faktisk.no allerede i februar i ytterliggående miljøer på Facebook der brukere av pinen er omtalt som landsforrædere og sammenliknet med NS-leder Vidkun Qusling.

Tidligere KrF-leder og samferdselsminister Knut Arild Hareide er blant dem som har gått ut mot kritikken av dem som bruker FN-pinen og viste til «en underskog av kommentarer» og at kritikken kommer fra «en del miljøer til Høyre».

Ropstads pin «stjålet»

FNs bærekraftsmål handler blant annet å utrydde fattigdom og sult, sørge for god helsehjelp og utdanning til alle mennesker i verden og sikre likestilling.

Men en som ikke bærer FN-pinen er KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, som lattermild må innrømme at det har sin helt spesielle forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer