- Derfor gikk det fryktelig galt i Belgia

Organiseringa av belgisk politi og etterretning får hard medfart dagen etter bombene smalt i Brussel.

TERROR: Bomber gikk av både på flyplassen og på metroen i Brussel tirsdag morgen: Foto: Ketevan Kardava/ABACAPRESS.COM
TERROR: Bomber gikk av både på flyplassen og på metroen i Brussel tirsdag morgen: Foto: Ketevan Kardava/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke eksperter og kommentatorer har i etterkant av terrorangrepet i Brussel tirsdag omtalt europeisk etterretning og kontraterrorarbeid som «mislykket».

- For å si det rett ut, når det er et angrep, så betyr det at noe har gått veldig galt. Og det er helt åpenbart at det har. Nå er spørsmålet hva som gikk galt, og det vet vi ikke enda, sa terror-ekspert Thomas Renard ved den Brussel-baserte tankesmien Egmont Institute i går. 

Avisa Independent slo fast at angrepet på flyplassen og metroen i Brussel, trolig gjennomført av samme nettverk som sto bak Paris-terroren i fjor, demonstrerte «mislykket etterretning».

- Vi har i praksis ikke noen europeisk etterretning, men vi har et Europa hvor Schengen-avtalen har visket bort landegrensene. Det er en selvmotsigelse, sier Christian Harbulot, ved Ecole de Guerre Economique i Frankrike, til IBT. 

Føderalt land, internasjonal terror Belgias egen innenriksminister pekte så sent som november i fjor på organiseringa av politiet som et problem. De forskjellige avdelingene innen politiet har en tendens til å sitte på informasjon framfor å dele, hevdet statsråd Jan Jambon til Politico. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer