Du leser nå Dagbladet Pluss

Derfor gjør de narr av Jonas

Siv Jensen raljerer over Ap-leder Jonas Gahr Støres KrF-flørt, mens Erna Solberg er overbevist om noe helt annet.

DE TO STERKE: Siv Jensen og Erna Solberg sammen i Stortinget. Det er de to som nå styrer Norge. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
DE TO STERKE: Siv Jensen og Erna Solberg sammen i Stortinget. Det er de to som nå styrer Norge. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter ett år i regjering med støtte fra KrF og Venstre i Stortinget er verken statsminister Erna Solberg (H) eller finansminister Siv Jensen (Frp) redd for at samarbeidet med sentrumspartiene skal glippe fordi de lar seg forføre av Ap?s nye leder Jonas Gahr Støre.

- Det første året etter valget har jo kritikken fra Ap mot regjeringen stort sett gått på de områdene der vi har kommet KrF i møte. Så Ap må skaffe seg mye ny politikk for at de skal være mer attraktive for KrF enn oss. Jeg er ganske sikker på at både KrF og Venstre har mest i å hente ved å samarbeide med oss i det som er deres viktigste kjernesaker.

- De står oss nærmere ideologisk når det gjelder saker som individuell frihet, valgfrihet for familiene og forståelsen av frivillighetens viktige rolle i samfunnet. Det vil alltid være kamp om sjelen til partier i sentrum av norsk politikk. Men hvis KrF og Venstre tar utgangspunkt i de sakene som er viktigst for dem, er det ingen tvil om at de får mer gjennomslag hos oss, sier Solberg til Dagbladet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.