Oppdaget mystisk fenomen:

Derfor gløder snøen

Dette fenomenet har trolig aldri vært dokumentert av forskere før.

GLØDENDE SNØ: Den russiske biologen Verna Emelianenko ble møtt av et forbløffende syn i den arktiske vinternatta. Plutselig glødet det i blått lys fra fotsporene. Foto: Facebook / Alexander Semenov
GLØDENDE SNØ: Den russiske biologen Verna Emelianenko ble møtt av et forbløffende syn i den arktiske vinternatta. Plutselig glødet det i blått lys fra fotsporene. Foto: Facebook / Alexander Semenov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den russiske biologen Verna Emelianenko skulle bare gå seg en tur i den kalde vinternatta, men ble møtt av et forbløffende syn.

Da Emelianenko skulle gå tur sammen med sønnen til stasjonens molekylærbiolog og et par hunder, oppdaget hun plutselig at det lyste blått fra en av snøhaugene.

- Fenomenet i seg selv er kjempespennende og flott. Jeg har sett det selv, og det er nesten ut av en annen verden, sier den norske professoren innen arktisk marinebiologi, Jørgen Berge, til Dagbladet.

Emelianenko holder til oppe i den russiske delen av Arktis, ved en avsidesliggende forskningstasjon ved bredden av Kvitsjøen.

Kvitsjøen er en stor innbuktning av Nordishavet i det nordvestlige Russland, sør for Barentshavet. Saken er først omtalt av National Geographic.

Lysende snøball

Først trodde Emilianenko at hun hadde mistet mobiltelefonen sin.

Men da de beveget seg nærmere fenomenet, oppdaget de at sporene deres i snøen lyste blått. Da hun tok opp en snøball og begynte å klemme forsiktig på den, skal den ha lyst enda kraftigere.

- Det var som blå julelys i snøen, sier Emilianenko til National Geographic.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer