Erna Solberg 60 år

Derfor gratulerte ikke Vedum Erna

Alle partilederne på Stortinget bidro i Høyres bursdagsvideo til Erna Solberg - unntatt Trygve Slagsvold Vedum.

60-ÅRSDAG: 24. februar fylte statsminister Erna Solberg 60 år. Det var én gratulasjon som manglet. Video: Facebook / Høyre. Foto: Berit Roald / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Erna Solberg fylte 60 år forrige uke laget Høyre en gratulasjonsvideo med hilsener fra alle partilederne på Stortinget.

Audun Lysbakken og Jonas Gahr Støre stilte velvillig opp for å gjøre stas på statsministeren.

Én partileder glimret likevel med sitt fravær: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum hadde ingen offentlig bursdagshilsen til Solberg.

Ingen Vedum

Vedum sendte også en videohilsen til Høyre, men Dagbladet vet at Senterpartiet ikke ønsket at denne skulle brukes offentlig av regjeringspartiet.

Vedum gratulerte heller Erna Solberg skriftlig i Dagbladets artikkel på bursdagen til Solberg.

Høyre fikk bare lov til å vise Erna Solberg klippet privat.

- Vi spurte alle partilederne på Stortinget om de hadde lyst til å sende en videohilsen til Erna som vi kunne klippe sammen til en video på sosiale medier. Vedum fikk også selvsagt tilbudet om å bidra, sier Cecilie Jensen, sjef for digitale medier i Høyre til Dagbladet.

- Vi fikk tilbakemelding fra Senterpartiet om at de ikke ønsket at vi skulle publisere Vedums bidrag offentlig i egne kanaler, så da respekterte vi selvsagt det, og opplyste samtidig om at han da var den eneste som ikke var med i den offentlige videoen. Vi fikk en hyggelig videohilsen fra Vedum som Erna kunne få se privat, sier Jensen videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer