Angrepet på Kongressen

Derfor grep de ikke inn

Nå snakker sjefen for nasjonalgarden ut om hva som gikk galt da Kongressen ble stormet.

NASJONALGARDEN: At nasjonalgarden ikke kom til Kongressen tidligere, har fått mye kritikk. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
NASJONALGARDEN: At nasjonalgarden ikke kom til Kongressen tidligere, har fått mye kritikk. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da den ikoniske bygningen, Capitol Hill, ble stormet av en illsint mobb da Kongressen skulle verifisere valgresultatet 6. januar, var det mange som spurte seg hvordan det i det hele tatt var mulig.

Det var heller ikke ukjent at det skulle være demonstrasjoner den dagen.

Nå forteller generalmajor William J. Walker, som har ansvar for nasjonalgarden i D.C., hvorfor de ikke grep inn tidligere.

Til Washington Post forklarer han at Pentagon i forkant hadde begrenset hans autoritet. Dermed måtte noen med høyere rang ta grep da Kongressen ble angrepet.

- Alle militære sjefer har til vanlig en øyeblikkelig responsmyndighet for å beskytte eiendom, liv og føderale funksjoner. Men i dette tilfellet hadde ikke jeg den autoriteten, sier han.

Uro etter BLM-demonstrasjon

Tirsdag skal han og Ryan D. McCarthy, som har ansvaret for hæren, møte i en underkomité i Representantenes hus for å redegjøre for hendelsene i Kongressen den aktuelle dagen.

Det tok militæret flere timer å ankomme Capitol-bygningen.

Walker forteller i intervjuet at han måtte vente på godkjenning fra McCarthy og forsvarsminister Christopher C. Miller før han sendte soldater til stedet, selv om 40 soldater i en «hurtigreaksjonsstyrke» sto klare til å rykke ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer