Derfor hadde politiet bilder av ustraffede Kim Andreas (23)

Men helt uforståelig å kople ham til den store narkosaken, sier venn til Dagbladet.

 ARRESTASJONSBILDE:  Politiet i Lillehammer har selv tatt bildet av etterlyste og drapssiktede Kim Andreas Kristiansen. Foto: POLITIET
ARRESTASJONSBILDE: Politiet i Lillehammer har selv tatt bildet av etterlyste og drapssiktede Kim Andreas Kristiansen. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Etterlyste og drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) er tidligere ustraffet og har heller aldri vært tiltalt i noen straffesak.

Men etterlysningsbildene som Gudbrandsdal politidistrikt gikk ut med på mandag, er såkalte mugshots eller arrestasjonsbilder tatt av politiet selv.

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen på Lillehammer forklarer det slik: 

- Den etterlyste har løse koplinger til narkotikamiljøet i distriktet, og er anmeldt for narkotikaforhold, sier Bergundhaugen til Dagbladet.

Et av flere rykter som har florert, er at drapssaken kan ha tilknytning til en omfattende narkotikasak som kommer opp for Sør-Gudbrandsdal tingrett 27. oktober.

Det stemmer ikke, ifølge politiet.

- Ingen hardbarka kriminell I alt sju personer er tiltalt i denne saken, ifølge tiltalen, som Dagbladet sjekket tirsdag.

Kim Andreas Kristiansen er ikke blant dem, men blant om lag 100 andre personer som er tatt for bruk og/eller besittelse av narkotika i samme sak, opplyser politiet.

 FORTSETTER FINSØK:  Tekniske etterforskere har hver dag jobbet i leiligheten i Hundseterveien, der drapsoffer og drapssiktet var sammen torsdag kveld. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
FORTSETTER FINSØK: Tekniske etterforskere har hver dag jobbet i leiligheten i Hundseterveien, der drapsoffer og drapssiktet var sammen torsdag kveld. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer

- Men han skal ikke møte i retten for den saken, sier Bergundhaugen.

Tidligere i dag ble det kjent at politiet har pågrepet en mann i 20-åra. Han er nær bekjent av siktede Kristiansen og er mistenkt for å ha hjulpet ham. I dag gjennomsøkte politiet et hus på Lillehammer i kjølvannet av pågripelsen.

Reagerer En ung mann, som beskriver seg som «en nær venn av Kim», og som er stevnet i den store narkosaken i oktober, har tatt kontakt med Dagbladet.

Han reagerer sterkt på omtale som kan gi inntrykk av den etterlyste kameraten er en «hardbarka kriminell i et røft narkotikamiljø».

- Det er så langt fra sannheten som overhodet mulig. At han har kompiser som har gjort noen dårlige valg når det kommer til narkotika og politiet, skal jeg ikke legge skjul på. Men å kople ham til noe sånt er uforståelig, skriver kameraten i en mail til Dagbladet.

23-åringen er siktet for drapet på stefaren Bjarte Hansen (58), som ble funnet delvis oppbrent på et bål i et turområde ved Hundseterveien opp til Øyfjell torsdag for fem dager siden.

Drapsofferet og den etterlyste 23-åringen delte periodevis en sokkelleilighet i et hus på den andre siden av Hundseterveien. Her jobber tekniske etterforskere for fjerde døgnet på rad.

- Turbulent forhold Politiet har fått vitneopplysninger om at de to var sammen i leiligheten kvelden før Bjarte Hansen ble funnet død, uten at det ble registrert noe bråk.

Andre vitneutsagn til politiet og lokale rykter forteller om et turbulent forhold mellom 23-åringen og den drepte stefaren, som også er registrert med plettfritt strafferegister siden 2003.

En annen kamerat av 23-åringen, som Dagbladet har vært i kontakt med flere ganger de siste dagene, sier i dag at han ikke forstå noen sammenheng mellom drapet og tidligere bemerkninger om å «ta stefaren».

- Sjelden hjemme - Hvorfor skulle han bo i leilighet sammen med ham da?  Mitt inntrykk er at han var mye på Lillehammer og Hamar. Han var sjelden i Øyer, der han bodde, sier kameraten, som beskriver Kim Andreas Kristiansen som en «snill og omtenksom fyr».

Kristiansen har levd en rastløs tilværelse siden han droppet ut av videregående skole.
Siden da har han blant annet tatt tegnekurs, vært aktiv i taggermiljøet på Hamar, interessert i musikk, aktiv på treningsenter og hatt  noen strøjobber, ifølge kameraten.

Nå var han i gang med et såkalt Frisk-kurs i NAV-regi.

Stefar i oppveksten Den drepte stefaren Bjarte Hansen (58) bodde sammen med Kim Andreas Kristiansens mor under den etterlyste 23-åringens oppvekst.

Han er fra Bergen, men har ifølge lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen bodd i Lillehammer-distriktet i mer enn 30 år.

På 1990-tallet fram til han ble uføretrygdet i 2008, jobbet den drepte på Quality-hotellet på Hafjell.

Siden da skal han ha tilbrakt store deler av året i sørligere strøk.

23-åringens biologiske far er død, får Dagbladet opplyst.

• LES OGSÅ: - Alle har konkludert med at han er skyldig. Det har på ingen måte familien gjort.

 - LØSE NARKOTIKA-KOPLINGER:  Sier politistasjonssjef Bjørn Egil Begundhaugen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
- LØSE NARKOTIKA-KOPLINGER: Sier politistasjonssjef Bjørn Egil Begundhaugen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer
 LEILIGHETEN:  23-åringen og stefaren bodde periodevis sammen i sokkelliligheten i dette huset, der eieren bor i hoveddelen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET
LEILIGHETEN: 23-åringen og stefaren bodde periodevis sammen i sokkelliligheten i dette huset, der eieren bor i hoveddelen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG / DAGBLADET Vis mer