I TRØBBEL: Justisminister Anders Anundsen (Frp) var selvskreven som statsråd i Høyre/Frp-regjeringen. For lov og orden-partiet Frp skulle en tro at å ha en justisminister med ansvar for asylfeltet ville være et utstillingsvindu. Men Anundsen har trukket for gardinene i asylbarn-saken, og må inn på teppet i kontrollkomiteen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
I TRØBBEL: Justisminister Anders Anundsen (Frp) var selvskreven som statsråd i Høyre/Frp-regjeringen. For lov og orden-partiet Frp skulle en tro at å ha en justisminister med ansvar for asylfeltet ville være et utstillingsvindu. Men Anundsen har trukket for gardinene i asylbarn-saken, og må inn på teppet i kontrollkomiteen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Derfor har Anundsen havnet i trøbbel

Plages av tre saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): I går falt tiggeforbudet - i dag står står justisminister Anders Anundsen (Frp) skolerett i Stortinget i asylbarn-saken.

Og mulla Krekar rusler enn så lenge rundt i Oslo.

Da Frp-leder Siv Jensen sammen med Høyre-leder Erna Solberg skulle sette sammen statsrådslaget til den historiske Høyre/Frp-regjeringen, var Anders Anundsen et sikkert kort.

Juristen var gjennom stortingsperioden blitt en del av Frp's a-lag på Stortinget som leder av en travel kontroll- og konstitusjonskomité, og var høyaktuell som ny nestleder på landsmøtet i 2013, før han selv plasserte seg - enn så lenge - på sidelinja.

Nå, halvannet år inn i regjeringstida, er justis- og beredskapsministeren en av regjeringens mest kritiserte, og plages av den ene leie saken etter den andre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn