McDonald's i Kina:

Derfor har de trimsykler på McDonald's

Ja, de har fått trimsykler hos McDonald's i Kina. Bakgrunnen er kanskje ikke det du tror.

GÅR VIRALT: Denne videoen fra en kinesisk McDonald's går viralt. Video: Tiktok. Vis mer
Publisert

En McDonald's-restaurant i Kina fikk enorm oppmerksomhet på sosiale medier i uka som gikk.

Et klipp som sirkulerte i høy fart på TikTok viste nemlig en kunde som sitter og spiser en burger - mens hun sykler på en trimsykkel (!).

Videoen er delt flere ganger på det sosiale mediet, og sett millioner av ganger. Bare én av videoene er sett over 33 millioner ganger, ifølge den britiske avisa The Independent.

TRIM OG BURGER: Ved to McDonald's-restauranter i Kina kan man tråkke ivei på en slik sykkel samtidig som man spiser burger Foto: TikTok
TRIM OG BURGER: Ved to McDonald's-restauranter i Kina kan man tråkke ivei på en slik sykkel samtidig som man spiser burger Foto: TikTok Vis mer

Syklene ble først installert i september hos en McDonald's-restaurant i Guangdong-provinsen som fremmer lavutslipp av karbon og en miljøvennlig livsstil, ifølge fastfoodkjedens egne kinesiske nettsider.

- Dummeste jeg har sett

Den merkelige kombinasjonen av trening og burgerspising har satt fyr på kommentarfeltene:

- Dette kalles balanse, skriver én TikTok-bruker.

Flere skriver at «amerikanere trenger dette», og henspiller til det faktum at fedme er et stort helseproblem i USA.

MILJØVENNLIG: Ifølge McDonald's Kina er disse trimsyklene landets første miljøvennlige ladbare trimsykler laget av resirkulert plast. Foto: McDonald's Kina
MILJØVENNLIG: Ifølge McDonald's Kina er disse trimsyklene landets første miljøvennlige ladbare trimsykler laget av resirkulert plast. Foto: McDonald's Kina Vis mer

En går faktisk så langt som å foreslå at man ikke skal kunne få bestille mat hvis man ikke sitter på en trimsykkel.

- Dette er det dummeste jeg har sett. Hvem vil spise en Quarter Pounder mens man er dynket i svette, skriver en tredje TikTok-bruker.

- Grønne ladesykler

Nå har den verdensomspennende burgerkjeden kommet med en forklaring til trimsykkel-bildene, gjengitt av The Independent.

- Den grønne ladesykkelen er en restaurant-opplevelse som blir testet ut ved to restauranter i Kina. Den er designet for å skulle inspirere til mer grønn oppførsel mens kundene nyter sine McDonald's-favoritter, skriver burgerkjeden.

MØ: Dette er ikke noe man ser hver dag, en ku på vei til McDonald's. Video: Dagbladet / Viralhog. Vis mer

Vil man teste ut de «grønne ladesyklene», må man derfor reise til enten McDonald's Jieyang Wanda i Guangdong-provinsen, eller til New Hualian-restaranten i Shanghai.

Kan lade mobiltelefonen

Ut fra forklaringen til McDonald's står altså ikke syklene der for å tilby ekstra trim til dem som skulle ha dyttet i seg en burger «for mye».

McDonald's forklarer nemlig at trimsykkelen genererer elektrisitet til strøm som kan lade mobiltelefoner og andre liknende småelektronikk.

Den er en del av kinesiske McDonald's sitt «Upcycle for Good»-prosjekt.

RØPER: «McDonalds-ansatt avslører» kommer med påstand på Tiktok. Kommunikasjonssjef Veronika Skagestad i McDonalds Norge avviser påstand. Video: Tiktok @dresav92 Vis mer

- Det er et initiativ som fokuserer på å skape produkter med plastdeler fra resirkulerte materialer, skriver de.

Ut fra hva slags tilbakemelding kundene gir, vurderer McDonald's nå å utvide ladesykkel-tilbudet til hele Kina.

Dagbladet har vært i kontakt med McDonald's Norge for å spørre om man har vurdert å innføre slik ladesykler her til lands også, men de har ingen kommentar til saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer