KJENT SYN: Den ikoniske BIC-pennen er for mange nærmest synonymt med ordet kulepenn. Kanskje har også du lurt på hvorfor det er hull i toppen. Foto: Corbis / NTB Scanpix.
KJENT SYN: Den ikoniske BIC-pennen er for mange nærmest synonymt med ordet kulepenn. Kanskje har også du lurt på hvorfor det er hull i toppen. Foto: Corbis / NTB Scanpix.Vis mer

Derfor har disse pennene hull i toppen

Forklaringen er ganske enkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du noen gang lurt på hvorfor det er et lite hull i toppen på gammeldagse BIC-kulepenner? Nå kan du slutte å lure. Den britiske avisa the Independent har undersøkt fenomenet. Grunnen er ifølge avisa at barn og andre ikke skal kveles hvis de får toppen i halsen. Hullet er nemlig designet sånn at det skal gå an å puste gjennom det hvis uhellet er ute.

- I tillegg til å hindre lekkasje, er BIC-topper utformet med hull for å møte internasjonale sikkerhetsstandarder for å minimere  risikoen involvert når barn ved et uhell innånder og svelger topper. De fleste av disse ventilerte toppene, for eksempel de, har et lite hull i toppen for å overholde eksisterende sikkerhetsstandarder., skriver selskapet på sin egen nettside.

Ifølge the Independent dør mer enn 100 mennesker årlig i USA etter å ha blitt kvalt av pennetopper som dette, men tallet har gått ned, noe spredningen av denne typen pennetopper ifølge avisa får æren for.