Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Derfor har du godt av å se repriser på TV-serier

- Jeg følte meg lykkelig rettferdiggjort.

GODT FOR HELSA: Ifølge en ny studie er det godt for helsa å se episoder av din favorittserie om og om igjen. Det skal nemlig øke selvtilliten, energinivået og gjør deg mer viljesterk. Illustrasjonsfoto: Colourbox
GODT FOR HELSA: Ifølge en ny studie er det godt for helsa å se episoder av din favorittserie om og om igjen. Det skal nemlig øke selvtilliten, energinivået og gjør deg mer viljesterk. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dersom du er en av de som er lei av å se «Grevinnen og hovmesteren», eller som synes «Tre nøtter til Askepott» begynner å synge på siste verset, bør du tenke om igjen.

En ny studie utført av Social Psychological and Personality Science, omtalt i Psychology Today, viser nemlig at å se TV-repriser om og om igjen ikke er skadelig - men derimot godt for helsa.

Det skal nemlig gjenopprette viljestyrken og øke selvtilliten din.

Gjør deg mer konsentrert
Studiens testpersoner viste seg å være mer konsentrert om oppgaver som omhandlet favorittserien deres, som både beroliget og fylte et sosialt behov uten å måtte gå ut og «faktisk» møte noen.

Dermed hjalp det på energinivået etter en lang dag.

Noe av grunnen til funnene er ifølge studien at man finner det beroligende å se noe kjent.

- Ser heller en kjent episode enn å føre en samtale Kelly McGonial, forfatteren bak boka «The Willpower Instinct» («Viljestyrkens instinkt», red. adm.), sier at hun følte seg rettferdiggjort av funnene.

- Da jeg først leste om studien følte jeg meg lykkelig rettferdiggjort. Jeg ser ikke så mye på TV, men når jeg gjør det foretrekker jeg å se episoder jeg allerede har sett. Særlig når jeg har reist langt eller har jobbet i ti timer i strekk, og ikke kunne ført en samtale om jeg så ville.

Studien konkluderer med at det ikke har samme effekt å se en ny episode, selv om det er ens favorittserie. Derimot skal altså det å se en episode du allerede har sett om og om igjen hjelpe deg å hvile ut etter en lang dag, og gi deg ny energi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media