Derfor har hun «gått under jorda»

Kamala Harris forbereder seg til å gå løs på perioden som visepresident.

FØRSTE KVINNELIGE VISEPRESIDENT: USAs neste visepresident, Kamala Harris, gikk på talerstolen etter at seieren til demokratene var et faktum 7. november. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joe Biden er for lengst erklært som valgvinner i USA, og blir landets neste president. Med seg på laget har han Kamala Harris (56), som blir hans visepresident.

Harris blir historisk, da hun blir den første kvinnelige og den første svarte visepresidenten i landets historie.

Etter at hun og Biden entret scenen etter at valgseieren var klar 7. november, har hun imidlertid i stor grad holdt seg unna offentlige opptredener og gått relativt stille i dørene.

Det er det flere grunner til.

GRATULERER BIDEN: Kort tid etter at de store, amerikanske mediene meldte at Joe Biden blir USA sin neste president, delte Kamala Harris denne rørende videoen på Instagram. Vis mer

Forbereder seg

Harris var til stede da Biden snakket til folket to dager etter valgseieren, uten å tale.

Det er imidlertid ikke uvanlig at en visepresident holder lav profil etter valget, skriver New York Times. Coronapandemien skaper imidlertid enkelte utfordringer, som gjør at hun ikke kan være til stede fysisk på alle Bidens opptredener.

Ifølge avisa har Harris heller tilbrakt tid hjemme i Washington, der hun hyppig har kontakt med Biden og teamet. Det hun bruker mye tid på, er naturligvis å forberede seg til den nye stillingen, blant annet ved å bygge laget hun skal jobbe med de neste fire åra.

Harris har sittet i senatet siden 2016, og tar nå fatt på helt andre oppgaver som visepresident. Førstnevnte jobb er inntil videre fortsatt hennes, avhengig av når hun velger å tre av.

Takket folket

Lørdag for litt over ei uke siden sto altså Harris og Biden på scenen og talte til nasjonen etter valgseieren.

- Å beskytte demokratiet krever offer, men det er også en glede i det, for vi som folk har makten til å bygge en bedre framtid, sa Harris.

Harris takket også for rekorddeltakelsen i valget. Både Joe Biden med sine 74 555 706 stemmer og Donald Trump med sine 70 387 346 har fått flere stemmer enn noen presidentkandidater tidligere.

- Jeg vet at det har vært utfordrende tider, spesielt de siste månedene. Men vi har også vært vitne til deres tapperhet, motstandsdyktighet og sjenerøsitet. I fire år marsjerte dere og organiserte for likestilling og rettferdighet for våre liv og for vår planet. Og så stemte dere, sier hun og fortsetter:

- Dere leverte en klar beskjed. Dere valgte håp og samhold, anstendighet, forskning og ja, sannhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer