ETTERFORSKET: Fungerede påtaleleder for Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hille. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKET: Fungerede påtaleleder for Agder politidistrikt Cecilie Pedersen Hille. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Derfor har politiet holdt drapsetterforskningen hemmelig

Mistenkte drap allerede i 2014. I dag ble kvinnen i 40-åra siktet for drap på to menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 6. april 2014 ble en mann i 60-åra funnet død på et hotellrom i Kristiansand. Politiet foretok en obduksjon av mannen, og konkluderte med at dødsårsaken var forgiftning.

- Obduksjonen forelå et par måneder etter at mannen ble funnet død, og den styrket mistanken om at dette var et mistenkelig dødsfall, sier fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille til Dagbladet.

Siden da har mistanken gradvis blitt ytterligere forsterket, fortsetter hun.

Økt mistanke

Men politiet har hele tiden holdt tett om etterforskningen.

- Det har vært en krevende og vanskelig etterforskning, der vi har lagt stein på stein, som gradvis har ført til at mistanken mot kvinnen har blitt styrket. Det er av etterforskningsmessige hensyn at vi ikke har gått ut med informasjon om saken før nå, sier Pedersen Hille.

Siktet for to drap

Dronningensgate 66 i Kristiansand, der kvinnen angivelig skal ha drept sin tidligere mann. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Dronningensgate 66 i Kristiansand, der kvinnen angivelig skal ha drept sin tidligere mann. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tirsdag pågrep politiet kvinnen og siktet henne for drapet på mannen i 60-åra. Den siktede kvinnen har tidligere vært samboer med mannen, og de har også to felles mindreårige barn.

Samtidig ble kvinnen siktet for et annet drap på en mann i 60-åra, men denne saken strekker seg 15 år tilbake i tid.

Mannen som politiet mener kvinnen drepte i 2002, var også i familie med den siktede. Han var bosatt i Kristiansand og ble funnet død i egen bopel. Ifølge Fædrelandsvennens opplysninger var mannen kvinnens far.

Han ble aldri obdusert.

- Hvordan begrunner dere siktelsen om drapet i 2002?

- Opplysninger som har framkommet i løpet av etterforskningen gjør at vi mener dødsfallet i 2002 ikke var naturlig, svarer Pedersen Hille.

Avhør i morgen

- Har den siktede kvinnen tidligere vært i avhør i forbindelse med noen av dødsfallene?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Hennes advokat sier at pågripelsen og siktelsen kommer helt ut av det blå?

Den dobbeltdrap-siktede kvinnens advokat Ole Andreas Thrana på vei til møte med klienten på politihuset i Kristiansand i natt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Den dobbeltdrap-siktede kvinnens advokat Ole Andreas Thrana på vei til møte med klienten på politihuset i Kristiansand i natt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Kvinnen har ikke vært avhørt etter pågripelsen. Vi planlegger avhør av henne i morgen, sier Pedersen Hille.

I 2016 ble også Kripos involvert i etterforskningen.

- Vi har bistått med etterforskningsleder, etterforskere, samt teknisk og taktisk bistand siden januar 2016, bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Due.

- Er svært nedbrutt

Den siktede kvinnen har fått oppnevnt Ole Andreas Thrana som forsvarer.

- Hun stiller seg helt uforstående til siktelsen. Hun syns dette er tungt, og er svært nedbrutt. For henne kommer dette helt ut av det blå, sier Thrana til Dagbladet.

Advokaten understreker at siktede ikke er dømt for noe tidligere.

Siktede er så langt ikke blitt avhørt av politiet. Hun vil bli framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett onsdag klokka 12.30.