Derfor haster det med en asylbarnløsning for Venstre

Frykter stormløp mot regjeringssamarbeidet fra landsmøtets talerstol.

FORTSATT INGEN LØSNING: KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande kom ut fra statsministerboligen i ellevetida i går kveld, etter en middag med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. De fire partiene har fortsatt ikke kommet fram til noen løsning i asylbarnsaken.
Foto: 
Nina Hansen / Dagbladet
FORTSATT INGEN LØSNING: KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande kom ut fra statsministerboligen i ellevetida i går kveld, etter en middag med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. De fire partiene har fortsatt ikke kommet fram til noen løsning i asylbarnsaken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dersom ikke det blir noen løsning i asylbarnsaken før fredag, vil den brennbare konflikten med regjeringspartiene overskygge andre viktige saker på Venstres landsmøte i helga.

Derfor er det så viktig for partiet at saken nå får en rask avklaring.

- Vi har lagt opp til et veldig spennende landsmøte med stort fokus på det store omstillingsprosjektet landet står ovenfor, med grønn vekst og miljøpolitikk. Dette er veldig viktig for oss. Hvis denne saken ikke blir løst, vil det føre til så mye frustrasjon at det vil ta fokuset vekk fra andre saker, sier fylkesleder Torunn Sandvand i Agder Venstre til Dagbladet.

- Vi begynner å bli ganske utålmodige. Vi har ventet veldig lenge, og den tålmodigheten begynner å ta slutt, supplerer fylkesleder Kjartan Alexander Lunde i Rogaland Venstre.

- Veldig mange ønsker at denne saken skal være avgjort, så vi kan få fokus på det vi skal arbeide med framover og legge dette bak oss, sier han.

Grønn vekst Temaet for landsmøtet er grønn vekst, og hvordan Norge skal bygges for framtida.

- Det er et knallviktig tema som mange gleder seg til å forme videre, sier Lunde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.