Derfor holder Obama kjeft om Gaza

Uttalte seg om krigen først etter ti dager.

SIER HVA DE MENER: Disse demonstrantene gjør det motsatte av Barack Obama: De roper ut hva de mener om den pågående krigen. Foto: BILAL HUSSEIN/AP/SCANPIX
SIER HVA DE MENER: Disse demonstrantene gjør det motsatte av Barack Obama: De roper ut hva de mener om den pågående krigen. Foto: BILAL HUSSEIN/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Barack Obama er i Washington og gjør seg klar til å ta over som president 20. januar.

Han har allerede hatt et møte om den kommende økonomiske krisepakka, og begrunner iveren til nettopp det med at det ikke kan vente, med tanke på situasjonen til det amerikanske folket.

Etter terrorangrepene i Mumbai var han raskt ute med å fordømme angrepene.

Men når det kommer til krigen i Midtøsten, har han vært helt taus, bortsett fra at rådgiverne hans har understreket at han er opptatt av situasjonen.

Ti dager etterFørst i dag, ti dager etter at Israel innledet sin store offensiv på Gazastripen, tok den påtroppende presidenten bladet fra munnen og uttrykte sin forferdelse over krigens grusomheter.

- Tapet av sivile liv på Gaza er en kilde til dyp uro for meg, sa Obama på en pressekonferanse kort tid etter at det ble kjent at rundt 40 palestinere som hadde søkt tilflukt på en FN-skole, ble drept i et israelsk angrep.

Obama slo imidlertid fast at han ikke kommer til å uttale seg ytterligere om krigen før han flytter inn i Det hvite hus om knappe to uker, men varslet at han har mer han skulle ha sagt om saken når den tid kommer, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer