Elise Stefanik

Derfor jubler Trump

Republikanerne i Huset har nå valgt Elise Stefanik inn i lederskapet, etter at de vraket Liz Cheney tidligere denne uka. Derfor er hun godt nytt for Donald Trump.

TRUMP-LOJALIST: Republikanerne i Huset har nå valgt Trump-lojalist Elise Stefanik inn i lederskapet. Foto: NTB / Mark Wilson & Brendan Smialowski / AFP
TRUMP-LOJALIST: Republikanerne i Huset har nå valgt Trump-lojalist Elise Stefanik inn i lederskapet. Foto: NTB / Mark Wilson & Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Republikanerne i Huset har valgt 36-årige Elise Stefanik, en republikansk kongressrepresentant fra New York, inn i lederskapet, etter at de vraket Liz Cheney tidligere denne uka.

CNBC beskriver Stefanik som lojal overfor Trump. Hun var blant dem som forsvarte den daværende presidenten under den første riksrett-saken, skriver TV-kanalen.

Stefanik har også gjentatt noen av Trumps udokumenterte påstander om omfattende valgfusk.

Støttet av Trump

Hun fikk støtte fra Trump, republikanernes leder i Huset Kevin McCarthy og Steve Scalise, som også har toppverv i den republikanske ledelsen. Hun blir nå deres nummer tre i Huset.

I en uttalelse fredag gratulerer tidligere president Donald Trump kongressrepresentanten.

- Gratulerer til Elise Stefanik for hennes store og overveldende seier. Huset er samlet og Make America Great Again-bevegelsen står sterkt, skriver Trump.

Den tidligere presidenten har også omtalt Stefanik som en «tøff og smart kommunikator».

- Elise Stefanik er et mye bedre valg (enn Liz Cheney, journ.anm.), og hun har min FULLSTENDIGE og TOTALE støtte, skrev Trump i en uttalelse tidligere i mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer