Derfor kan Sigrids Iphone løse gåten

Inneholder en hemmelig fil.

FORSVUNNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag i forrige uke. 
Foto: Privat / NTB scanpix
FORSVUNNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag i forrige uke. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har en veldig viktig eiendel som tilhører Sigrid. Telefonen hennes er en viktig kilde til informasjon for oss, sier politioverbetjent Grethe Lien Metlid i Oslo-politiet til Dagbladet.

Etterforskingen om hvor 16-åringen er eller hva som kan ha tilstøtt henne fortsetter med uforminsket styrke. At telefonen hennes, en hvit Iphone, lå igjen i gresset ved Østensjø Kanvas-barnehage kan bli avgjørende for politiets jakt for å finne Sigrid Giskegjerde Schjetne og én eller flere gjerningspersoner.

- Familien er veldig opptatt av telefonen og dens innhold og håper den kan gi politiet informasjon om et bortføringssted. Det vil kunne frigjøre mer ressurser og bringe politiet nærmere, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

Inneholder hemmelig fil Ingeniører hos Kripos jobber intenst med å grave ut alt av informasjon fra telefonen hennes. Foruten hvem Sigrid har hatt telefon- og sms-kontakt med, kan 16-åringens Iphone gi politiet en rekke svar på hva som kan ha skjedd med henne.

Inne i en fil på iphoner lagres dens bevegelser, en Apple-ekspert forklarer at det hele tiden sendes informasjon til denne filen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer