Nordmann drept i Florida

Derfor kan svigerfaren slippe straff

Statsadvokaten har varslet at det ikke vil tas ut tiltale mot mannen i 60-åra som drepte sin norske svigersønn.

USA: En norsk mann i 30-årene har blitt skutt og drept av sin egen svigerfar i Florida. Politiet betegner det som en tragisk ulykke. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag ble en nordmann i 30-åra drept av sin svigerfar under det politiet betegner som et overraskelsesbesøk i Florida i USA. Svigerfaren, som er i 60-åra, blir ikke straffeforfulgt for drapet.

Amerikansk politi omtaler hendelsen som en tragisk ulykke, og mener at svigerfaren avfyrte våpenet fordi han hadde grunn til å tro at han handlet i selvforsvar.

Dette fordi han samme kveld hadde hatt en konfrontasjon med et annet familiemedlem.

Rich Aloy, presseoffiser hos sheriffen i Santa Rosa, uttalte til Dagbladet torsdag at det er statsadvokatens kontor som har besluttet å ikke ta ut tiltale fordi saken ikke oppfyller kriteriene under Floridas lover.

«Stand your ground»

Politiet har ikke oppgitt konkret hvilke lover det er snakk om, men delstaten er kjent for å ha hatt liknende saker tidligere, hvor det vises til den såkalte «stand your ground»-loven.

Blant de mest kjente er frifinnelsen av George Zimmerman. Den tidligere nabolagsvakten ble frikjent for drapet på Trayvon Martin (17) i Sanford i Florida i februar 2012.

Loven ble innført av Jeb Bush, tidligere guvernør i Florida, i 2005, og innebærer at enhver som blir angrepet og frykter for sitt liv, fullt lovlig kan svare med å drepe, uavhengig om det er i hjemmet eller på offentlige steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer