Derfor kommer du ikke inn

Altinn sperrer brukere ute.

NEDETID: Altinn har for mange vært utligjengelig helt siden i tirsdags morgen klokken åtte, da selvangivelsen for 2010 skulle være tilgjengelig.
NEDETID: Altinn har for mange vært utligjengelig helt siden i tirsdags morgen klokken åtte, da selvangivelsen for 2010 skulle være tilgjengelig.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter selvangivelsen på nett skulle være tilgjengeligi går, ble Altinn utilgjengelig. Det er den fremdeles for mange.

- Vi holder 30 prosent av brukerne ute for at ikke siden skal knele igjen, sier Jørgen Ferkingstad, informasjonsansvarlig i Altinn, til Dagbladet.no.

- Jeg kan dessverre ikke si eksakt når siden kan åpnes for alle, vi vil ikke gjøre det før vi er sikker på at løsningen takler det, sier han.

Ferkingstad sier at det er en annen feil i år enn i fjor, da Altinn også hadde en kort nedetid den første dagen etter selvangivelsen skulle være tilgjengelig.

Systemet de bruker i år, Altinn II, lanserte de i sommer, og erstattet den versjonen som hadde vært i bruk siden 2003.  Denne oppgraderingen kostet 1 milliard ifølge E24.

- Systemet er bygd for å tåle et høyere trykk enn det hadde i går, leverandørene våre jobber på spreng for å få gjort noe med feilen, som viser seg å være veldig vanskelig å finne, sier Ferkingstad.