Coronaviruset

Derfor kommer tredje bølge

Strenge coronatiltak har ikke holdt smittespredningen i sjakk, og nå snakker helsemyndighetene om en tredje smittebølge. Ekspertene forklarer hvorfor.

RUNDE TRE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener det er en reell frykt for en tredje smittebølge i Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På tross av en lengre periode med svært strenge coronatiltak, opplever Norge igjen økt smittespredning.

Tirsdag holdt helseminister Bent Høie pressekonferanse om vaksinestrategien.

Han startet med å gjøre det klart at vi kan være på vei inn i en tredje bølge med høyt smittetrykk.

- Dette kan være begynnelsen på en tredje bølge der den muterte og mer smittsomme virusvarianten raskt vil dominere, uttalte helseministeren og la til:

- Vi har sett dette skje i mange andre land i Europa, og vi vet hvor tøff den tredje bølgen kan være.

- Vanskeligere å snu

Helseministeren får støtte av assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

- Vi er mange som har snakket om faren for en tredje smittebølge på grunn av de muterte virusene og fordi så veldig få mennesker er vaksinert. Faren for en ny bølge er til stede, da det er en kombinasjon av at det bare er de aller eldste som er vaksinert, samtidig som at befolkningsgruppene som tross alt har mye kontakt med hverandre ikke er vaksinert. Unntaket er noe helsepersonell, sier Nakstad til Dagbladet.

Han legger også vekt på at de muterte variantene bidrar i økningen. Ifølge den assisterende helsedirektøren har tiltakene så langt vært tilstrekkelige for å holde kontroll på de gamle virusstammene, men disse tiltakene er ikke gode nok lengre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer