Terrorangrepet i Manchester

Derfor kryr det av ekstremistmiljøer i Storbritannia

Storbritannia-ekspert sier parallelle samfunn som følge av dårlig integreringspolitikk, har gitt terrororganisasjoner allierte i Storbritannia. 

TERROR: - Mange av disse islamistiske gruppene av terrororganisasjoner, som IS og Al-Quida, har allierte innad i Storbritannia, sier Jan Erik Mustad, Storbritanna-ekspert og førstelektor ved Universitetet i Agder. Foto: NTB Scanpix
TERROR: - Mange av disse islamistiske gruppene av terrororganisasjoner, som IS og Al-Quida, har allierte innad i Storbritannia, sier Jan Erik Mustad, Storbritanna-ekspert og førstelektor ved Universitetet i Agder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På et eller annet tidspunkt de siste 50-60 åra, så skjedde det noe feil med integreringen i Storbritannia. Mange ulike religioner og kulturer lever for seg selv. Enkelte steder i Storbritannia praktiseres sharialover, og de lever som om de var i hjemlandet. De tar barna ut av skolen når de vil, de snakker sitt eget språk i skolegården og noen forstår veldig lite engelsk. Jeg kunne nevnt mange, mange flere eksempler.

Det sier Jan Erik Mustad, Storbritannia-ekspert og førstelektor ved Universitetet i Agder, om parallellsamfunnene i Storbritannia. Samfunn som skal ha ført til at terrororganisasjoner og ekstremistiske muslimske miljøer i Storbritannia har blusset opp, har vært en utfordring for britiske myndigheter.

Fritt spillerom

Ifølge Mustad har miljøer utenfor store byer fått utvikle seg fritt, uten at noen har satt ned foten.

- Til og med tidligere statsminister David Cameron har påpekt dette tidligere, at de har feilet i integreringen og at det har ført til parallelle samfunn i det multikulturelle samveldet, sier Jan Erik Mustad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer