Derfor liker menn å bli fulle sammen

720 kvinner og menn filmet fra alle vinkler - med og uten vodka.

RASKT I STEMNING:  Oktoberfesten i Munchen er eksempel på et møtested der alle generelt og menn spesielt kommer i rask sosial kontakt. Foto: Christof  Stache, AFP/NTB Scanpix.
RASKT I STEMNING: Oktoberfesten i Munchen er eksempel på et møtested der alle generelt og menn spesielt kommer i rask sosial kontakt. Foto: Christof Stache, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menn som tar en øl eller to etter jobb blir raskere i godt humør og smiler tidligere enn kvinner ved samme bord gjør.

Ølen, og alkoholen, fungerer også som et slags sosialt glidemiddel, som gjør at menn kommer tettere innpå hverandre enn de ellers ville gjort.

Det er ikke vår påstand og entydige erfaring, men konklusjonen på et mangeårig forskningsprosjekt som psykolog Catharine Fairbairn ved universitetet i Pittsburgh i USA nå har lagt fram.

Og hun er blitt ledet i havn av de to professorene Odd Olai Aalen og Arnold Frigessi ved Institutt for medisinske basalfag på Universitetet i Oslo.

- Jeg har fått med meg at forskningsrapporten nettopp er publisert, men ikke at den allerede har nådd fram til Time Magazine. Ellers vet jeg ikke så mye om det faglige utgangspunktet.

- Det har noe å gjøre med hvor lang tid det tok før folk begynner å smile i sosiale settinger. Feltforsøkene er gjort i USA for noen år siden, sier Aalen til Dagbladet.

Han og kollega Frigessi er begge professorer i biostatistikk. Det var i den sammenhengen de kom inn i prosjektet for å analysere komplisert statistisk materiale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer