Derfor løslates ikke Jensen

Lagmannsretten konkluderer annerledes enn tingretten.

KONGSVINGER FENSEL: Eirik Jensen løslates ikke fra Kongsvinger fengsel. Reporter: Tharald Halvorsen. Video / foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Jensen må sone fire uker i varetekt. Det konkluderer Borgarting lagmannsrett, etter at Spesialenheten for politisaker anket Oslo tingretts avgjørelse om å løslate den korrupsjonstiltalte eks-politilederen.

Jensen ble pågrepet i den første pausen i domsavsigelsen av lagmannsretten fredag i forrige uke, etter at slutningen hvor han ble kjent skyldig i grov korrupsjon og narkotikaforbrytelser hadde blitt opplest.

Han anket dommen, og den er derfor ikke rettskraftig ennå, men spesialenheten mener han bør sitte i varetekt inntil dommen blir rettskraftig, av hensyn til det som kalles allmennhetens rettsfølelse.

Retten uenig med Elden

Jensen ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag, og tingretten valgte da å løslate. Den sa seg blant annet enig i forsvarer John Christian Elden i at skyldspørsmålet ikke er endelig avgjort før Høyesterett har tatt stilling til saken.

Les hele kjennelsen her

Lagmannsretten er på sin side enig med Spesialenheten i at lagmannsrettens dom på 21 års fengsel i saken endrer situasjonen, selv om dommen ikke er rettskraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer