Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Derfor løy jeg

LILLESTRØM (Dagbladet.no): - Jeg løy om skyteepisoden fordi jeg ikke hadde noe å skjule, sa Veronica Orderud i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tenkte bare på å beskytte mine egne, sier Veronica Orderud om hvorfor hun i lang tid valgte å holde kjeft overfor politiet og retten om skyteepisoden på Orderud gård lille julaften.

Hun oppgir at hun holdt tett om episoden, og konstruerte løgner for på skjule den, fordi hun var overbevist om at skyteepisoden ikke hadde noe med saken å gjøre. Samtidig var hun redd for at Kristin faktisk visste noe om drapene, og kunne være innblandet.

- Jeg løy helt bevisst om dette. Jeg gjorde det fordi jeg ikke hadde noe å skjule, jeg visste jeg ikke hadde noe med det å gjøre. Jeg var helt sikker på at politiet ville finne ut av dette, at jeg ville få dra hjem i morgen, sa Veronica under aktors utspørring i lagmannsretten i dag.

- Jeg var helt sikker på at skyteepisoden ikke hadde noe med drapene å gjøre. Det måtte jeg være sikker på. Det var den eneste måten jeg kunne greie å takle situasjonen og tilværelsen på, sa Veronica.

Hun følte seg etterhvert fanget av sine egne løgner, og var redd for å endre forklaring. Det hadde advokatene sagt var dumt. Nå angrer hun på at hun ikke fortalte sannheten fra starten av.

- Jeg ser jo nå at det er det mest intelligente jeg kunne gjøre, sa Veronica og tok til tårene igjen.

RÅKJØR: Også i dag ble Veronica Orderud kjørt hardt av aktoratet. Her sammen med forsvarer Heidi Yssen.
Hele Norges coronakart