- Derfor må fetteren frifinnes

Så lenge påtalemyndigheten ikke kan svare på hvor de blodige hårstråene som ble funnet i hendene til den drepte Birgitte Tengs kommer fra, kan ikke fetteren dømmes for drapet, påsto forsvarsadvokat Arvid Sjødin i sin prosedyre tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han minnet Karmsund herredsrett om at enhver rimelig tvil skal komme en tiltalt til gode, og sa at etter hans mening var forvirringen rundt hårfunnet mer enn tvil nok.

- Hvis Karmsund herredsrett kommer til en annen oppfatning, og setter HLA- metoden som hårstråene er undersøkt etter - og som slår fast at hårene verken tilhørte Birgitte eller tiltalte - til side, er det i så fall første gang i verden at en rett ikke godkjenner HLA-metoden, sa Sjødin.

- Husker feil

Han forsøkte også å slå tvil rundt ungjenta som er aktors hovedvitne i saken mot 20-åringen. Dette vitnet sier at hun så tiltalte utenfor Kopervik sentrum en gang mellom klokka 01.00 og 01.45 drapsnatten, på et tidspunkt da tiltalte ifølge egen forklaring for lengst hadde gått til sengs hjemme hos foreldrene på Sund.

- Jeg vil minne retten om at det er en kjennsgjerning at en ikke alltid skal stole på folks oppfatning av tid og sted. I dette tilfellet var vitnet 14 år da hun sier at hun observerte tiltalte. Hun hadde drukket alkohol, hun var ute sent på natten, og det var ikke første gang i hennes 14-årige karriere at hun var beruset og ute sent en fredags natt, sa Sjødin.

Han mente det er nærliggende å tro at vitnet kan forveksle tiltalte med en annen, eller eventuelt ta feil av denne fredagsnatten sammenliknet med en hvilken som helst annen fredagsnatt.