Du leser nå Dagbladet Pluss

- Derfor må Norge stoppe migrantstrømmen

Statsminister Erna Solberg sier Europa må stoppe arbeidsinnvandring og økonomisk migrasjon via flyktningrutene.

TOPPMØTE OM MIGRASJON:  Erna Solberg sier Norge må være konsekvent i utsendelsen av personer uten beskyttelsesbehov, for å sende signaler og roe ned migrasjonen til Europa. Hun innrømmer at vi ofter demper diskusjonen om dem som ikke har behov for beskyttelse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TOPPMØTE OM MIGRASJON: Erna Solberg sier Norge må være konsekvent i utsendelsen av personer uten beskyttelsesbehov, for å sende signaler og roe ned migrasjonen til Europa. Hun innrømmer at vi ofter demper diskusjonen om dem som ikke har behov for beskyttelse. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen skal Erna Solberg på Malta-toppmøtet hvor EU skal møte toppledere fra den Afrikanske Union (AU). EU håper å kvele de kriminelle nettverkene og redusere den økonomiske migrasjonen til Europa.

- Hvorfor er det viktig å stoppe denne strømmen?

- Vi har et asylinstitutt for å ta vare på dem som trenger beskyttelse, ikke for arbeidsinnvandring eller økonomisk migrasjon. På økonomisk migrasjon må faktisk du følge reglene for det, og Norge er åpne for folk som har utdanning og kvalifikasjoner og kan klare seg selv, sier Erna Solberg til Dagbladet.

- En vanskelig debatt

På Malta skal EU-lederne snakke om emnet som er blitt et slags tabu under flyktningkrisa: De som kommer til Europa som ikke har et direkte beskyttelsesbehov. Vår egen statsminister er soleklar: Har du ikke beskyttelsesbehov, må du tilbake.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.