- Derfor må Viggo frifinnes

KRISTIANSAND (Dagbladet): Bit for bit forsøkte advokat Tore Pettersen å rive i stykker Jan Helge Andersens forklaring om hva som skjedde i Baneheia 19. mai i fjor. - Det finnes ikke bevis på at Viggo Kristiansen har vært der, sa Pettersen, som hevder det må ha vært en tredje person på åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pettersens trumfkort:

Mobilutskrifter Viggos sykkel DNA-sporet Plastpose-funn Hårfunn

Viggo Kristiansen (22) har hele tida nektet straffskyld for voldtekt og drap på de to jentene i Baneheia i fjor vår. I går la hans forsvarer Tore Pettersen ned påstand om full frifinnelse i barnedrapssaken.

- Jeg mener langt på vei at de bevisene som er lagt på bordet gjør at dere må se på Viggo Kristiansen som uskyldig. Andersens og Kristiansens forklaring står i sterk motsetning til hverandre. Bare en av dem snakker sant, sa Pettersen.

Mobilmysteriet

Mens både aktor og Andersens forsvarer, Bent Fegran, har lagt svært lite vekt på den såkalte mobilteorien, brukte Pettersen mobilutskriftene fra Kristiansens mobil for hva de er verdt.

- De to tekstmeldingene som er gått inn og ut fra Viggos mobil rundt klokka 19.00, torpederer etter min mening Jan Helges forklaring fullstendig. Det er ikke forenlig. Det er heller ingen grunn til å tro at andre enn Viggo har brukt mobiltelefonen, sa Pettersen.

Tidspunktet mellom de to sentrale utgående tekstmeldingene fra mobilen er 40 minutter. Disse kan ifølge Telenor ikke være sendt fra åstedet. Mellom disse to har Kristiansen mottatt en melding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer