Derfor nekter britene å betale løsepenger for mannen IS sier de skal drepe neste gang

David Cawthorne Haines har fått beskjed om at han er nestemann.

KIDNAPPET: David Cawthorne Haines trues i filmen der Steven Sotloff ble drept. Foto: AFP  / SITE INTELLIGENCE GROUP / NTB scanpix
KIDNAPPET: David Cawthorne Haines trues i filmen der Steven Sotloff ble drept. Foto: AFP / SITE INTELLIGENCE GROUP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Terrororganisasjonen IS publiserte i går en video som viste at den amerikanske frilansjournalisten Steven Sotloff (31) ble drept.

Sotloff hadde vært savnet siden 4. august i fjor, etter at ble tatt til fange nær Aleppo i Syria, mens han rapporterte fra borgerkrigen som fortsatt pågår i landet.

Samtidig truer IS med å drepe britiske David Cawthorne Haines.

Prinsipp Haines har blitt holdt fanget sammen med Sotloff og den amerikanske journalisten James Foley som ble drept for nesten to uker siden.

Mens Sotloff og Foley har blitt drept, har andre fanger blitt sluppet fri. I løpet av de siste seks månedene har minst ti gisler blitt frigitt etter langvarige forhandlinger der IS har krevd løsepenger Det er ikke britene villige til å gjøre for å få løs Haines, skriver The Guardian.De nekter av prinsipp å betale løsepenger til terrorister.Britene mener løsepenger bare bidrar til at det blir flere kidnappinger i framtiden, og at terroristene får midler de kan bruke til å finansiere virksomheten sin.

Skrev under Da David Cameron ledet G8 i 2013 fikk han de andre landene med seg på å underskrive en uttalelse hvor det ble slått fast at løsepenger gir terrorister muligheten til økt rekruttering og økt operasjonell kapasitet. FNs sikkerhetsråd stilte seg i 2014 bak det, og anslo at al-Qaida i løpet av de siste tre-fire årene hadde dratt inn over 100 millioner dollar i løsepenger, angivelig halvparten av inntektene deres. Men ifølge The Guardian er det bare USA og Storbritannia som har holdt seg til dette, mens Frankrike, Spania, Italia og Tyskland har «funnet måter å kunne betale» for å fri gisler.IS krevde 850 millioner i løsepenger for James Foley. USA vurderte aldri å betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer