Derfor ønsker hun leder-revolusjon i politiet

Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde tar bladet fra munnen.

ØNSKER FORANDRING: -  Politiet er en satt organisasjon hvor troen på organisasjonskart og firkanter er så sterk at det mellommenneskelige kanskje kan havne litt i bakleksa. Jeg vil tro at kvinner er litt mer vare for det mellommenneskelige, og dette kan være en forklaring på at det blir stadig færre kvinnelige toppledere i politiet, sier tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde. Foto: Frank Karlsen
ØNSKER FORANDRING: - Politiet er en satt organisasjon hvor troen på organisasjonskart og firkanter er så sterk at det mellommenneskelige kanskje kan havne litt i bakleksa. Jeg vil tro at kvinner er litt mer vare for det mellommenneskelige, og dette kan være en forklaring på at det blir stadig færre kvinnelige toppledere i politiet, sier tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet at bare fire av 27 politimestere er kvinner, og at det har blitt stadig færre kvinnelige toppledere i norsk politi etter at Odd Reidar Humlegård ble politidirektør.

- Politiet er en satt organisasjon hvor troen på organisasjonskart og firkanter er så sterk at det mellommenneskelige kanskje kan havne litt i bakleksa. Jeg vil tro at kvinner er litt mer vare for det mellommenneskelige, og dette kan være en forklaring på at det blir stadig færre kvinnelige toppledere i politiet, sier tidligere leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, til Dagbladet.

Hun viser til en kronikk hun har skrevet som nylig ble publisert i Politiforum.

Lederrevolusjon Rohde var i politietaten fra 1989 og fram til hun i juni i år sa opp sin stilling i oslopolitiet etter langvarig sykefravær og permisjon. Den tidligere politilederen, som i dag er forfatter og foredragsholder, tar i kronikken et oppgjør med den omfattende omorganiseringen politiet skal igjennom.

- Jeg ønsker meg heller en lederrevolusjon i steden for at antall politidistrikt blir redusert fra 27 til seks, sier Rohde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer