Derfor oppga Solberg feil tall på direkten

- Erna bommet ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H) fortalte tidligere fredag at 200 flyktninger kom over grensa fra Russland.

Dette viste seg nemlig å ikke stemme.

Under fredagens sending på NRK konfronterte programleder Ingunn Solheim statsministeren med uttalelsen. Tallet var 14 - ikke 200.

Jøran Kallmyr i FrP forklarer:

- Erna bommet ikke på asyltallet, det var nok Justisdepartementet som gjorde det. Det riktige var 200 til Norge i dag, men ikke bare i nord, skriver Jøran Kallmyr (FrP), Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, på Twitter.

- Feil Det var mot slutten av debatten at Solberg korrigerte seg. Det riktige var at fredag kom det 14 over Storskog - og rundt 200 totalt sett.

Konfrontasjonen under selve debatten gikk slik:

- Du sa tidligere at det i dag hadde kommet 200 personer over Storskog. Ingen kilder, UDI eller andre kan bekrefte dette. Hvor har du dette tallet fra? spurte programleder Solheim.

FEIL TALL: 
Erna Solberg (H) korrigerte seg selv under partilederdebatt i regi av NRK på Litteraturhuset i Fredrikstad fredag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FEIL TALL: Erna Solberg (H) korrigerte seg selv under partilederdebatt i regi av NRK på Litteraturhuset i Fredrikstad fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det har jeg fra justisdepartementet, før denne debatten, svarte Solberg.

- Politiet i Finnmark sier det dreier seg om 14 personer?

- Hvis det er feil skal jeg ta det tilbake, svarte Solberg.

Blandet Etter debatten fredag kveld forteller statsministeren:

- Det tallet jeg fikk rett før sending viste seg å være sammenblanding av to tall. Det kom 200 i dag, men ikke alle over Storskog. Det ble blandet sammen, sier Solberg til NTB.

- Jeg tror folk skjønner at det kan komme en sånn. Dette er tall som ruller inn hele tiden. Og jeg tror ikke dette er avgjørende, poenget er at det kommer mange. Men ikke alle kommer over Storskog, sier statsministeren til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram