Derfor øver Russland på angrep med bombefly mot Sverige

Økt flyaktivitet og ubåtjakt skaper bekymring.

ALARM: Det letes fortsatt etter ubåten som skal ha blitt observert i Stockholms skjærgård.

 
 

 
Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
ALARM: Det letes fortsatt etter ubåten som skal ha blitt observert i Stockholms skjærgård. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det pågår en storstilt ubåtjakt i Østersjøen, etter at en privatperson observerte det som beskrives som en menneskeskapt undervannsfarkost i skjærgården utenfor Stockholm. Det er ikke kjent hva slags objekt det dreier seg om eller nasjonaliteten på dette. Men det spekuleres i om det kan være en russisk ubåt, og eksperter mener det er åpenbart at det fra tid til annen vil være russiske ubåter i Østersjøen.

Øvelser Det skjer etter rapporter om at russiske fly har krenket finsk og svensk luftrom. Det som trolig er det mest alvorlige tilfellet ble rapportert i september i år. To russiske bombefly av typen Su-24 krenket da ifølge svenskene deres luftrom i området sør for Öland. Flyene var en kilometer inn på svensk territorium. Svenskene reagerte også offentlig mot russerne i etterkant.

- Det handler om tre ting: Interesse. Vilje. Og midler. Russland har nå en interesse av å vise seg som en stormakt. De har vilje til å gjøre det. Og de har midler, etter at de har tjent store penger på salg av olje og gass, sier Russland-ekspert og NUPI-forsker Jakub Godzimirski til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer