FASCINASJON: Stadig nye leserer forsøker å forstå den tyske historien og Adolf Hitler (1889-1945). Her er han avbildet med en kvinne og hennes barn i 1936. Foto: Fa Aus dem Leben des Führers, Hamburg: Cigaretten/Bilderdienst Hamburg/Bahrenfeld
FASCINASJON: Stadig nye leserer forsøker å forstå den tyske historien og Adolf Hitler (1889-1945). Her er han avbildet med en kvinne og hennes barn i 1936. Foto: Fa Aus dem Leben des Führers, Hamburg: Cigaretten/Bilderdienst Hamburg/BahrenfeldVis mer

Derfor oversvømmes Tyskland av nye bøker om Hitler

Den nye utgaven av «Mein Kampf» forsvant som varmt hvetebrød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Tyske bokbutikker nådde knapt å få opp dørene, før de første leveransene med en kommentert utgave av «Mein Kampf» var revet vekk fra hyllene.

Førsteopplaget på 15 000 eksemplarer kunne sporenstreks dobles. Og om ikke slike mengder med informasjoner kunne tilfredsstille selv den mest nysgjerrige, slår Harald Sandner til med fem kilo og 2200 sider fordelt på fire bind med opplysninger om hva Hitler foretok seg og befant seg - på hver eneste dag i livet sitt.

FANPOST: Tyskerne glemte unisont etter krigen, hvor stor støtten hadde vært til Hitlers som enehersker. Denne tegningen ble sendt ham fra en som ville markere fødselsdagen hans. Den ble vist i 2008 på en utstilling i Deutsches Historisches Museum. Foto: Asbjørn Svarstad Vis mer Frigitt 70-åring «Mein Kamp» ble forbudt av amerikanerne umiddelbart etter krigen og rettighetene til det som framsto som Hitlers egne erindringer, ble overlatt regjeringen i delstaten Bayern. De sørtyske politikerne har siden voktet som hauker over den upopulære arven, som de har gjort alt for å hindre utgivelsen av. 

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn