Mye melk: Norsk rødt fe på Vestlandet.
Mye melk: Norsk rødt fe på Vestlandet.Vis mer

Norsk landbruk:

Derfor produserer Norge bare halvparten av maten vi trenger

- Hvor mye vi importerer avhenger av størrelsen og kvaliteten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Torsdag slapp Landbruksdirektoratet to rapporter som tar for seg norsk landbruk og matindustri, og hvordan de påvirkes av internasjonale forhold.

Runa Himle, seniorrådgiver i Landbruksdirektoratet, oppsummerer landbruksåret 2017 som positivt.

- Kjøtt, egg og korn - med unntak av matkorn - har hatt økt produksjon. Melkeproduksjon gikk litt ned som følge av at melkekvotene ble redusert, sier Himle.

Tidvis kjølig vær og regn skal ha satt sitt preg på produkter som vokser ute, som korn, grovfôr og frukt og grønt, ifølge seniorrådgiveren.

Norge importerte landbruksvarer for 64 milliarder kroner i 2017, og hadde en selvforsyningsgrad på 49,2 prosent, en oppgang på 0,6 prosentpoeng fra året før.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn