Derfor sendte Trump datteren til Jerusalem

Minst 41 palestinere ble drept og over 1700 ble skadd under protester da den amerikanske ambassaden åpnet i Jerusalem i går. Donald Trump sendte den nest største provokasjonen han kunne til åpningen.

PROVOSERENDE: At Donald Trump sendte datteren Ivanka og svigersønn Jared Kushner til Jerusalem oppfattes som svært provoserende. Foto: REUTERS / Ronen Zvulun / NTB scanpix
PROVOSERENDE: At Donald Trump sendte datteren Ivanka og svigersønn Jared Kushner til Jerusalem oppfattes som svært provoserende. Foto: REUTERS / Ronen Zvulun / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det eneste som ville være mer provoserende ville være at Trump selv var til stede under åpningen av den amerikanske ambassaden i Jerusalem i går.

Trump var representert med sin datter Ivanka, og sin svigersønn og Midtøsten-utsending, Jared Kushner. Som ortodoks jøde er Kushners sympati for Israel grunnleggende, og for 20 år siden flyttet han ned i kjellerstua for at Israels daværende og nåværende statsminister, Benjamin Netanyahu, skulle sove i senga hans. Så nært var Kushner-familiens forhold til det offisielle Israel.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer