Derfor setter Lånekassa opp renta mens alle andre setter den ned

6,8 prosent fra nyttår.

SETTER OPP RENTA: Lånekassa er på etterskudd når den setter renta. - Det skal være forutsigbart for studentene, forklarer informasjonssjef Astrid Mjærum. Foto: Statens Lånekasse
SETTER OPP RENTA: Lånekassa er på etterskudd når den setter renta. - Det skal være forutsigbart for studentene, forklarer informasjonssjef Astrid Mjærum. Foto: Statens Lånekasse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens de fleste andre banker har sett ned renta et par ganger de siste månedene, skjer det motsatte hos Lånekassen.

Fra 1. januar settes lånekasserenta opp fra 6,5 til 6,8 prosent.DnbNor satte i desember renta ned fra 6,45 til 5,45 prosent.

Og det er ventet at renta skal gå ytterligere ned, noe sentralbanksjef Svein Gjedrem selv har uttalt i beste sendetid på TV.

Men de med studielån får altså ikke ta del i rentelettelsen ennå, og Forbrukerrådet krever nå at lånekassa innkaller til hastemøte for å sette ned renta.

Ligger på etterskuddForklaringen er rett og slett at Lånekassa ligger noen måneder på etterskudd.- Lånekassas rente settes på bakgrunn av regler som er fastsatt av Kunnskapsdepartementet, sier Astrid Mjærum, informasjonssjef i Lånekassa, til Dagbladet.no.

Rentene i Lånekassa settes bare fire ganger i året.

- Renta som vil gjelde fra 1. januar er basert på daglige observasjoner av markedsrenta i juli, august og september. En av grunnene til at det er slik er at det skal være forutsigbart. Renta vår går seinere opp og seinere ned enn vanlig bankrente. I sum er det ingen som taper på det, sier Mjærum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer