Derfor sier Solhjell JA til oljeboring i Barentshavet

Naboforholdet til Russland trumfet miljøhensyn.

OK: Bård Vegar Solhjell avverget oljeboring ved Jan Mayen, sa ja til oljeboring ved delelinja. Naboskapet med Russland trumfet miljø. Foto:Nina Hansen / Dagbladet.
OK: Bård Vegar Solhjell avverget oljeboring ved Jan Mayen, sa ja til oljeboring ved delelinja. Naboskapet med Russland trumfet miljø. Foto:Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen og olje- og energiminister Ola Borten Moe foreslår i dag å åpne for petroleumsvirksomhet i Barentshavet sørøst. Årsaken til at SV og miljøminister Bård Vegar Solhjell godkjenner denne, er flere:

• Det er et kompromiss med olje- og energiminister Ola Borten Moe. Jan Mayen og Barentshavet sørøst er blitt behandlet sammen. Solhjell fikk Jan Mayen, Borten Moe fikk Barentshavet sørøst. • Miljøverdiene ved Jan Mayen anses for større. • Miljømyndighetene holdt døra på gløtt for åpning av Barentshavet sørøst i sine høringsuttalelser. • Ressursanslagene inneholder mest gass, noe som er bedre enn olje i et klimaperspektiv • Forholdet til Russland. - Det er klart Jan Mayen og Barentshavet sørøst henger sammen. Risikoen og naturverdiene ved Jan Mayen er større enn i Barentshavet sørøst. Miljømyndighetene hadde innvendinger, men det er forskjell på miljømyndighetenes råd når det gjelder Jan Mayen og Barentshavet sørøst, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Det er ikke med entusiasme at miljøpartiet SV går inn for boring i Barentshavet sørøst, for miljømyndighetene har hatt innvendinger. (Se faktaboks).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer