Derfor skal Maria (25) kastes ut av Norge

Her er Utlendingsnemndas begrunnelse. - Vi har likevel håp om å få omgjort avgjørelsen, sier advokaten.

MÅ UT AV NORGE: Maria Amelie, opprinnelig fra Kakasus,  ble pågrepet på Lillehammer onsdag kveld.Ifølge politiet skal hun sendes ut av landet så fort som mulig.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MÅ UT AV NORGE: Maria Amelie, opprinnelig fra Kakasus, ble pågrepet på Lillehammer onsdag kveld.Ifølge politiet skal hun sendes ut av landet så fort som mulig. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble papirløse Maria Amelie (25) pågrepet av norsk politi. Utlendingsnemnda (UNE) har vedtatt at hun skal sendes ut av landet.

Håper fremdeles - Vi mener det fremdeles er håp om å få omgjort denne avgjørelsen, sier advokat Brynjulf Risnes til Dagbladet. Klokka 14 i dag blir Amelie framstilt i Oslo tingrett.

- Uavhengig av fengsling eller ikke, regner jeg med å få litt tid til å jobbe med denne saken, uten at hun blir sendt ut av landet. Vi må få områ oss med sikte på å gjøre noe med vedtaket som ligger til grunn, sier Risnes.

8. september i fjor leverte advokaten en omgjøringsbegjæring til Utlendingsnemnda (UNE) på vegne av sin klient. Det ble blankt avvist 12. januar i år.

Les hele vedtaket til Utlendingsnemda her.

Målet med begjæringen var å få omgjort vedtaket UNE fattet 21. mars 2003 om at Maria og foreldrene hennes må forlate landet.

- Ikke tilknytning til Russland I brevet ber Risnes om en særskilt omgjøring for 25-åringen.

Han viser til at hun bare var 16 år gammel da hun kom til Norge, og at hennes sak ikke er blitt selvstendig behandlet fordi hennes asylsøknad bare har vært underlagt foreldrenes søknader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer