SØK: Politiet anser Langvannet ved ekteparet Hagens bolig som en del av det utvidede åstedet. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Forsvinningssaken:

Derfor skal politiet søke i vannet ved milliardærekteparets bolig

Politiets desperate jakt på svar etter Anne-Elisabeth Hagens forsvinning fortsetter.

Knappe 12 uker har gått siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Mandag opplyste politiet at de vil gjennomføre søk i Langvannet like ved ekteparet Hagens bolig i forbindelse med etterforskningen. Hagen er fremdeles sporløst forsvunnet, og ble sist sett 31. oktober i fjor.

Nå forklarer politiet hvorfor de har besluttet at det vil bli gjennomført søk i innsjøen.

- Vannet grenser til Hagens eiendom, og vi anser det derfor som en del av det utvidede åstedet for søk etter relevante spor. Dette har ikke kunnet vært gjennomført tidligere av fare for eksponering av saken. Vi kommenterer ikke dette søket ytterligere i dag, og kommer tilbake med tid og sted på et senere tidspunkt, sier politioverbetjent Christian Berge i en pressemelding.

Tipsene avtar

Status i saken er fremdeles uforandret. Som Dagbladet omtalte i går, har også antallet nye tips som kommer inn til politiet gått kraftig nedover de siste dagene.

Omfanget totalt er likevel stort. Mandag opplyste politiet at 1169 tips har kommet inn fra publikum. Da var det gått 13 dager siden de gikk ut i offentligheten med saken.

TIPS: Politiet har fått inn nesten tusen tips i forbindelse med forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen. Vi er på tipsmottaket i Gardermoen der vi får vite hvordan politiet jobber med tipsene publikum sender inn. Reporter: Audun Hageskal. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Til tross for det enorme omfanget står politiet fremdeles uten svar på hvor Hagen befinner seg. Et brev funnet i Hagens bolig etter at hun forsvant, inneholdt et krav om løsepenger fra det politiet antar er gjerningspersonene som har bortført 68-åringen. Etter dette skal det imidlertid ha vært svært begrenset med kommunikasjon.

Mye overvåkningsmateriale

Parallelt med søket etter Hagen har politiet etterlyst to personer. Disse ble fanget opp av overvåkningskameraer ved milliardær og investor Tom Hagens arbeidsplass, samme morgen som hans kone forsvant. Nesten to uker etter at politiet gikk ut med overvåkningsbildene er de to fremdeles ikke identifisert, til tross for at det har kommet inn konkrete tips om navn og identitet.

Samtidig som arbeidet med å identifisere de to pågår, har politiet sikret seg både video- og bildemateriale fra andre steder i Lørenskog-området. Disse blir nå gjennomgått.

- Vi har innhentet vanvittig mye overvåkningsmateriale. Vi har foreløpig ikke vurdert om vi skal gå ut med mer av dette, men jeg kan si at det er hentet inn et bredt spekter av bildemateriale, sa Berge til Dagbladet i går.

VIL HA KONTAKT: Torsdag 10. januar gikk politiet ut med to videoer av personer som ble observert utenfor Tom Hagens arbeidsplass 31. oktober. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen samme dag, og ønsker kontakt med disse personene. Video: Politiet Vis mer

- Fullt trøkk

Til tross for lite kommunikasjon mellom de antatte gjerningsmennene og familien eller politiet, og at det har gått mer enn 80 dager siden Hagen forsvant, opprettholdes ressursbruken på saken.

Berge ville før helga ikke opplyse nøyaktig hvor mange personer som jobber med etterforskningen, men beskriver det som en krevende sak og en utfordring for politidistriktet.

- Det er fremdeles et stort antall mennesker som jobber med denne, og vi opprettholder ressursbruken. Vi har prioritert saken høyt, og fortsetter med fullt trøkk. Det har vi ingen plan om å endre på det, sa Berge mandag.