Nikolai Astrup

Derfor slettet han Facebook

Norges første digitaliseringsminister forteller hvorfor han slettet Facebook i 2012.

NY MINISTERPOST: Regjeringens nye digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) viser frem nøklene sine etter nøkkeloverrekkelsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY MINISTERPOST: Regjeringens nye digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) viser frem nøklene sine etter nøkkeloverrekkelsen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Min viktigste oppgave blir å sørge for at Norge kan høste så mange fordeler som mulig av den digitale revolusjonen vi står overfor, både for folk flest i hverdagen, næringslivet og offentlig sektor.

Det forteller Nikolai Astrup (H), som tirsdag ble Norges første digitaliseringsminister, til Dagbladet.

- Jeg er mest opptatt av de spennende mulighetene som ligger på dette feltet. Ikke minst samspillet mellom offentlig og privat sektor, som kan føre til mye god innovasjon, enklere hverdager og en mer effektiv offentlig sektor.

Slettet Facebook

I 2012, lenge før Facebook-skandalene kom på løpende bånd, la Astrup ned sin profil på Facebook i protest mot det han opplevde som overvåking fra nettstedets side.

- Livet var veldig bra før Facebook kom, og jeg er trygg på at det blir like bra etterpå, sa den daværende stortingsrepresentanten for Høyre til NTB.

- Årsaken var at jeg var uenig i Facebooks personvernspolicy, og det var min lille protest mot det. Nå har Facebook heldigvis endret personvernpolitikken sin til det bedre, og siden i fjor har jeg vært på Facebook igjen, sier Astrup i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer