Stella Mwangi

Derfor slipper Stella Mwangi fyllekjøringstiltale

Et toalett på en neglesalong og en bilselger ble avgjørende. Nå kan et lydopptak fra pågripelsen bli sentralt.

BILEN: Bildene som ble lagt fram i retten viser at det var en rekke skader på Stella Mwangis bil før hendelsen 29. september i fjor. Foto: Privat
BILEN: Bildene som ble lagt fram i retten viser at det var en rekke skader på Stella Mwangis bil før hendelsen 29. september i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

5. juni faller dommen mot tidligere MGP-vinner Stella Mwangi i Oslo tingrett.

Men tiltalen, som opprinnelig gikk på fyllekjøring i Oslo sentrum i september i fjor, tok en dramatisk vending under rettsdagen i går.

Påtalemyndigheten mente opprinnelig 31-åringen hadde kjørt med promille og skadet en eller flere biler på ettermiddagen 29. september i fjor i Bernt Akers gate. Over to timer etter episoden viste en blodprøve at Mwangi hadde 2,22 i promille.

Punkter falt bort

Etter hovedforhandlingene i Oslo tingrett i går mener imidlertid politiet at de ikke lenger kan bevise utover enhver rimelig og fornuftig tvil at Mwangi hadde promille da hun kjørte bilen.

Påtalemyndigheten hadde også tiltalt henne for å kjøre inn i flere biler på stedet med materielle skader som følge. Også dette punktet i tiltalen bortfalt da aktor Marita Hagen i går leste opp straffepåstanden.

Politiet endte til slutt på en påstand om at de vil dømme Mwangi til 24 dagers betinget fengsel, en bot på 29 000 kroner og tap av førerkort i 12 måneder for å ha drukket etter en trafikkhendelse og for forulemping av offentlig tjenestemann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer