Derfor slutter jeg som statssekretær

Heidi Sørensen hadde ønsket å fortsette fram til høsten, skriver hun på sin Facebook-side.

GÅR AV: Heidi Sørensen, her på Zerokonferansen på Gardemoen i 2011, går av som statssekretær. På sin Facebook-side forklarer hun hvorfor. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GÅR AV: Heidi Sørensen, her på Zerokonferansen på Gardemoen i 2011, går av som statssekretær. På sin Facebook-side forklarer hun hvorfor. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørensen har vært statssekretær i Miljøverndepartementet siden 2005. Nå blir hun erstattet av Kjetil Raknes. På sin Facebook-side innrømmer hun at hun hadde ønsket å fortsette fram til høsten.

Ga mersmak
- I fire og ett halvt år har jeg hatt drømmejobben. Årsaken til at jeg går av, er som følger: Da Audun ble leder i SV, informerte jeg han om at jeg ønsket å gå av som statssekretær i Miljøverndepartementet av private grunner i løpet av høsten 2012. Jeg har forståelse for at den nye ledelsen på denne bakgrunn valgte en mer langsiktig løsning ...enn hva jeg kunne tilby, selv om mitt primære ønske var å jobbe for Bård Vegar fram til høsten 2012. Det er ingen tvil om at sluttføringen av klimameldingen sammen med Bård Vegar har gitt mersmak!

Møtte bjørn
I den tida jeg har vært statssekretær har jeg fått lov til å være med på utrolig mye spennende, alt fra møte med bjørner i svenske skoger og leting etter dverggås i Kazakhstan til fredning av lokalene til NVE på Majorstua. Jeg har hatt verdens beste sjef i form av Erik, som har gitt meg masse tillit og lært meg alt om å senke skuldrende når det stormer som verst.

Vil savne Schjøtt'n
 Og jeg har hatt gleden av å arbeide sammen med utrolige mange svært dyktige folk i Miljøverndepartementet som gjør en utrettelig innsats for natur og miljø! Jeg kommer til å savne dem alle. Jeg kommer også til å savne Karl Eirik på møterom 3. Uten det gode samarbeidet om de vanskelige sakene hadde mye sett annerledes ut, skriver Sørensen.
Møterom 3 er et lokale ved Statsministerens kontor der vanskelige floker løses. Innspurten i klimaforhandlingene har tydeligvis foregått her.

Klikk for innhold